Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Primi eksik olanlar için emeklik düzenlemesi! 2024’te kim, ne kadar prim ödeyecek? Esnaflar ve ev hanımları…

Emeklilik sistemiyle ilgili yeni düzenlemeler gündeme gelmeye devam ediyor. EYT ile yaş sorunu çözülürken sıra prim eksiklerine geldi. Peki, kim ne kadar prim ödeyerek emekli olacak? İşte detaylar…

Emeklilik sistemiyle ilgili yeni

Yeni torba yasa ile Türkiye’de emeklilikle ilgili birçok yeni uygulamanın başlaması bekleniyor. Özellikle ev hanımlarına emeklilik ve Bağ Kur ile SSK prim eşitlemesi gibi konular son dönemin öne çıkan konuları arasında yer almayı başardı.

Emeklilik için primlerini tamamlamak ve emeklilik hakkı elde etmek isteyenler için farklı çözümler de sunuluyor. Farklı nedenlere bağlı olarak eksik primleri olan kişilerin prim eksiklerini ödemek için belirli yöntemlere başvurması gerekiyor. O yöntemlerin detayları da merak ediliyor.

ESNAFLARA 5 YIL ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI!

Yeni dönemde esnaflar ile ilgili emeklilik düzenlemeleri gündeme geliyor. Özellikle SSK ve Bağ Kur primlerinin eşitlene konusu gündemde ilk sıralara çıktı. Eğer bu düzenleme yapılırsa Bağ Kur kapsamındaki kişilerin 9.000 prim günü yerine 7.200 prim günü ile SSK ile aynı prim oranları ile emekli olması sağlanacak. Bu sayede 5 yıla kadar emeklilik tarihi erkene çekilebiliyor. Ancak detaylar henüz netleşmedi.

EV HANIMI VE ÇALIŞMAYANLARA EMEKLİLİK FIRSATI!

Çalışmayanlar, ev işlerinde çalışanlar ve ev hanımları için de yeni emeklilik çözümleri gündeme gelmeye başladı. Çalışmayan ya da eksik primleri olanlar için her ay kendi primlerini ödeyerek isteğe bağlı sigorta ile emekli olmaları destekleniyor. Bu kapsamdan 2024 yılında en düşük isteğe bağlı sigorta primi ise 6 bin 400 TL olarak belirlendi. Eğer ev hanımlarına emeklilikte devlet desteği gelirse bu durumda bu ücretin 3’te 1’ini devlet karşılayacak.

EKSİK PRİMLER BORÇLANMA İLE TAMAMLANACAK!

Eksik primleri olan kadın ve erken sigortalı çalışanlar için başka fırsatlar da bulunuyor. Kadınlar her bir çocuk için 2 yıl olmak üzere 3 çocuğa kadar toplamda 6 yıl doğum borçlanması yapabiliyor. Erkekler ise askerlik borçlanmasından yararlanarak eksik primlerini tamamlama fırsatı elde ediyor.