Prof. Oruç uyardı! Deprem adalar kolunu tetikler mi?

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde meydana gelen ve hem İstanbul'da hem de Kocaeli'de de hissedilen depreme ilişkin Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Oruç açıklamada bulundu.

Prof. Oruç uyardı! Deprem adalar kolunu tetikler mi?

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde 23.53 sıralarında ve 4.1 büyüklüğünde meydana gelen ve İstanbul ile Kocaeli'de de hissedilen depreme ilişkin Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Oruç konuştu. Oruç, Adalar kolu üzerinde gerilim olduğunu söyledi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜME HIZ VERELİM"

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Oruç; "Yalova-Çınarcık 4.1 depremi Çınarcık çukurluğunun güneyini kısmen sınırlayan lokal Çınarcık fayının hemen kuzeyinde meydana geldi. Çok daha önemlisi, Çukurluğun kuzeyini sınırlayan ve ağırlıklı görüş olarak beklenen yıkıcı İstanbul depreminin kaynağı olabilecek Adalar kolu. Peki 4.1 depremi Adalar kolunu tetikler mi? 4.1 küçük genlikli deprem olsa da sismik aktivite dikkatle izlenmeli. Peki Adalar kolu üzerinde gerilim var mı? Evet var. Hem de 17 Ağustos 1999 depreminden bu yana. Ayrıntılar kitabımda… Kentsel dönüşüme hız verelim. Riski indirelim" ifadelerini kullandı.

Prof. Oruç uyardı! Deprem adalar kolunu tetikler mi? - Resim : 1

Prof. Oruç uyardı! Deprem adalar kolunu tetikler mi? - Resim : 2

Kaynak: HABER MERKEZİ