Profiterol nasıl yapılır? Profiterol tarifi

Hepimizin bayılarak yediği ve çikolataya doyduğu muhteşem lezzet profiterol nasıl yapılır? İşte detaylar

Profiterol nasıl yapılır? Profiterol tarifi

Profiterol Tarifi:

Malzemeler:

Hamuru İçin:

  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı tereyağı veya margarin
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 4 büyük yumurta

Kreması İçin:

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 büyük yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü

Çikolata Sosu İçin:

  • 100 gram bitter çikolata
  • Yarım su bardağı krema veya süt

Üzeri İçin:

  • Pudra şekeri

Adım 1: Hamur Hazırlığı Öncelikle hamur için su, tereyağı veya margarin, toz şeker ve tuzu bir tencereye alın. Karışım kaynayana kadar ısıtın. Kaynadıktan sonra unu ekleyin ve tahta bir kaşıkla hızlıca karıştırarak hamurun toplanmasını sağlayın.

Adım 2: Yumurtaları Ekme Hamur biraz soğuduktan sonra, birer birer yumurtaları ekleyerek yoğurun. Her yumurta ekledikten sonra iyice karıştırmalısınız. Hamur kıvamını aldığında (yumuşak ama şekli alabilen bir kıvam), sıkma torbasına aktarın.

Adım 3: Pişirme Hamuru yağlı kağıt serili veya yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengini alıp kabaran profiteroller pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Adım 4: Kremayı Hazırlama Krema için süt, toz şeker, un ve nişastayı bir tencereye alın. Karıştırarak kaynamaya başlatın. Yumurta sarılarını ayrı bir kasede çırpın. Kaynayan süt karışımından biraz alıp yumurta sarılarına ekleyerek karıştırın (sürekli karıştırarak eklemelisiniz ki yumurtalar pişmesin). Sonra yumurtaları süt karışımına ekleyin ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Vanilya özütünü ekleyin. Kremayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Adım 5: Profiterol Doldurma Soğuyan profiterollerin içine krema sıkın veya bir bıçakla yararak içini açın ve kremayı doldurun.

Adım 6: Çikolata Sosu Hazırlama Çikolata sosu için bitter çikolatayı benmari usulü veya mikrodalga fırında eritin. Eritilen çikolataya süt veya krema ekleyerek karıştırın. Çikolata sosu hazır hale gelir.

Adım 7: Servis Profiterolleri servis tabağına alın. Üzerine çikolata sosu dökün. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.