Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

PTT’de 300, 400, 600 TL tek seferlik ödemeler devam ediyor! Çocuk sahibi tüm aileler 2024 yılında da yararlanacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuk sahibi ailelere tek seferlik yapılan bir yardım olan doğum yardımı, çocuk sayısına göre artırılarak veriliyor. Peki, 2024 doğum yardımı ne kadar? İşte başvuru şartları ve detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her yıl olduğu gibi 2023 yılında da çocuklu ailelere birçok farklı devlet desteği ödemesi yapıldı. Aralık ayının son günlerinde de çeşitli devlet destekleri ihtiyaç sahibi aileler başta olmak üzere gerekli şartları sağlayan tüm vatandaşların hesaplarına geçiyor.

Türkiye genelinde uygulanan ve çocuk sahibi olan tüm ailelerin yararlanabildiği doğum yardımının oranlarının ise gelecek yıl artıp artmayacağı konusu da merak ediliyor. Yeni doğan çocuklara devlet tarafından nakit desteği sağlanıyor.

DOĞUM YARDIMI ŞARTLARI NELER, KİMLER ALABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenene doğum yardımı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Mavi Kart sahiplerine verilmektedir. Anne ve babanın ya da her ikisinin de Türk vatandaşı ve Mavi Kart sahibi olması gerekiyor.

Mayıs 2015 tarihinde ve sonrasında gerçekleşen tüm canlı doğumlar için bu destek ödemeleri yapılıyor. Söz konusu tarihten önce doğan çocuklar için doğum yardımı verilmiyor. Ödeme miktarına esas çocuk sırasının tespitinde, yeni doğan çocuğun kaçıncı çocuk olduğu da yine bu tarihe göre belirleniyor.

2024 DOĞUM YARDIMI NE KADAR?

Doğum yapan tüm Türk vatandaşlarına bakanlık tarafından doğum yardımı parası veriliyor. Bu kapsamda destek ödemeleri uzunca bir süredir birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için 600 TL olarak ödeniyor.

Sıralamaya göre ikiz çocuklar ise 2. ve 3. çocuk olarak değerlendiriliyor. Haliyle ikiz doğum gerçekleştiren kişilere toplamda 1.000 TL ödeme yapılmaktadır. 2024 yılı itibariyle doğum yardımımın artıp artmayacağı ise merak ediliyor.

DOĞUM YARDIMI NASIL ALINIR?

Doğum yardımı almak için temel şart canlı doğumun gerçekleşmesidir. Doğum yardımı, başvurunun Doğum Yardımı Sistemine (DYS) girildiği ayı takip eden ay içinde hak sahiplerine PTT şubeleri üzerinden ödenmektedir.