Putin'in Türkiye ziyareti ertelendi

12 Şubat Pazartesi günü Türkiye'ye gelmesi beklenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ziyareti ileri bir tarihe ertelendi.

Putin'in Türkiye ziyareti ertelendi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye 12 Şubat Pazartesi günü yapacağı ziyaretin ertelendiği açıklandı. Rus basınına göre, Putin'in ziyareti nisan sonu veya mayıs başında gerçekleşecek.

RIA'da yer alan habere göre Ankara'daki bir kaynak, ziyaretin Rusya'da ve Türkiye'de yapılacak olan seçimlerden dolayı ertelendiğini belirtti. Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov ise 29 Ocak tarihinde yaptığı açıklamada Putin'in ziyaretinin şubat ayında gerçekleşmesi için hazırlıkların yapıldığını söylemiş ve bu ziyaretin tarihini de 12 Şubat olarak açıklamıştı.

15 MART'TA SEÇİM VAR

Rusya Federasyon Konseyi tarafından devlet başkanlığının 15-17 Mart 2024 tarihlerinde yapılacağına karar verilmişti. 18 Mart 2018 yılında yapılan son seçimde yüzde 76,99 oyla kazanan Putin'in seçime bağımsız aday olarak girecek. Putin'e seçim kampanyası süresinde Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'da yer alan ‘Birleşik Rusya’ Partisi tarafından destek verilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ