RAMAZAN HİLALİ 2024 GÖRÜNME TARİHİ: Ramazan Hilali Göründü Mü? Ramazan Hilali Nedir? Ramazan Hilali Ne Zaman Görünecek?

11 ayın sultan Ramazan ayının gelişiyle çok sayıda vatandaşın gündemi Ramazan hilali oldu. Ramazan hilali nedir sorgusu yapan Müslümanlar gözlerini Diyanet açıklamasına çevirdi. Peki, Ramazan hilali nedir? Ramazan hilali ne zaman görünür? İşte o tarih..

RAMAZAN HİLALİ 2024 GÖRÜNME TARİHİ: Ramazan Hilali Göründü Mü? Ramazan Hilali Nedir? Ramazan Hilali Ne Zaman Görünecek?

Ramazan hilali hakkında araştırmalar yapan vatandaşların beklediği açıklama geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Astronomu Gürhan Eren çok sayıda kişinin merak ettiği Ramazan hilali 2024 açıklaması yaptı. Mübarek Ramazan-ı Şerif günlerinin gelişiyle Müslümanların yoğunlaştığı konuların başı Ramazan hilali oldu. Peki, Ramazan hilali nedir? Ramazan hilali göründü mü, ne zaman görünür? İşte 2024 Ramazan hilali tarihi..

RAMAZAN HİLALİ NEDİR?

Ramazan hilali nedir merak edenler için şöyle özetleyelim; Ramazan hilali Ramazan ayının başlangıcını gösteren hilaldir. Hicri takvime göre her sene değişen Ramazan ayı başlangıcı hilalin görünmesiyle belirlenir. Oruç ibadetinin yerine getirileceği Ramazan ayında Hz. Peygamber (s.a.s.) “Hilali (Ramazan hilalini) görünce oruca başlayın ve hilali (Şevval hilalini) görünce bayram edin. Hava bulutlu olursa içinde bulunduğunuz ayı otuza tamamlayın" buyurmuştur. İslam alemi için 2024 yılı Ramazan ayı 11 Mart Pazartesi günü başlayacak.

RAMAZAN HİLALİ 2024 GÖRÜNME TARİHİ: Ramazan Hilali Göründü Mü? Ramazan Hilali Nedir? Ramazan Hilali Ne Zaman Görünecek? - Resim : 1

RAMAZAN HİLALİ GÖRÜNDÜ MÜ? NE ZAMAN GÖRÜNÜR?

Ramazan hilali göründü mü, ne zaman görünür sorusunun yanıtını Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Astronomu Gürhan Eren şöyle açıkladı; "Ramazan hilali ilk Atlas Okyanusu ile Kuzey ve Güney Amerika kıtalarında görülecek. 10 Mart'ta içtima ve rüyet olacak. Başkanlığımız dünyanın herhangi bir yerinde hilalin görülmesine itibar ettiği için Amerika kıtasında görülecek hilalden dolayı 11 Mart'ta ramazan ayına başlayacağız."