RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ 2024 1. GÜN: 11 Mart Pazartesi İftar Menü Önerileri! En Leziz En Pratik İftar Menü Fikirleri

11 Mart Pazartesi günü Ramazan ayının ilk iftar sofrasını hazırlayacak olan vatandaşlar bugün ne yemek yapsam sorgusuna başladı. Çorbadan tatlıya varana dek Ramazan menüsü geldi. İşte iftar menü tarifleri..

RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ 2024 1. GÜN: 11 Mart Pazartesi İftar Menü Önerileri! En Leziz En Pratik İftar Menü Fikirleri

11 ayın sultanı Ramazan ayı geldi çattı. 11 Mart Pazartesi günü Ramazan ayının ilk iftar sofrasını hazırlayacak olan vatandaşlar Ramazan ayı iftar menü fikirleri araştırması yaptı. Ramazan ayının her gününe özel bir tarif arayan kişiler için iftar menü önerileri geldi. Birbirinden lezzetli ve pratik Ramazan iftar menüsü önerileri haberimizde. Arama motorlarında iftar menüsü ne yapılır? İftara ne yemek yapsam sorgusu yapanlar için iftar menüleri burada..

İFTAR ÇORBA ÖNERİLERİ:

Domates Çorbası: Domatesleri yıkayıp haşlama işlemi uygulayın. Soğuk suya atıp kabuklarını soyup doğrayın. Soğanı ve sarımsakları doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritin. Doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip kavurun. Soğanların üzerine domates salçası ekleyip kavurun. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Doğranmış domatesleri ve baharatları ekleyin. Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın. Sütü ekleyip tekrar ısıtın. Afiyet olsun..

İFTAR YEMEK ÖNERİLERİ:

Çökertme kebabı: Etleri tuz, karabiber, kimyon, kekik ve zeytinyağı ile marine edin. Patatesleri soyup yıkayın. İnce dilimler halinde kesin. Yeşil ve sivri biberleri ince ince kesin. Domatesleri ve soğanı doğrayın. Etleri kızarın. Soğanları ve sarımsakları kavurup patatesleri ekleyin. Ardından yeşil biberleri, sivri biberleri ve domatesleri ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup domates salçasını, pul biberi, tuzu ve karabiberi ekleyin. Malzemeler iyice karışınca tabağa önce patatesli karışımı yayın. Üzerine etleri yerleştirin. Son olarak üzerine yoğurt dökün. Çökertme kebabınızı sıcak olarak servis edin.

İFTAR TATLI ÖNERİLERİ:

Güllaç Tarifi: Güllaç yapraklarını hazırlayın. Yapraklar sütün içinde yumuşayınca süzgeç yardımıyla fazla sütlerini süzün. Bir tencerede sütü ve şekeri karıştırıp kaynatın. Şeker eriyince ocaktan alıp soğutun. Süte süzme yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Bir tepsiye güllaç yaprağını serin. Üzerine yoğurtlu süt karışımından gezdirip tüm katlarda aynı işlemi yapın. En üst katı yoğurtlu süt karışımıyla ıslatın. Eğer ceviz veya fındık içi kullanacaksanız bu aşamada güllaçın her katının üzerine serpiştirin. Afiyet olsun..