Recep Tayyip Erdoğan Şeriat Konuşması: Erdoğan Şeriat Konuşması Tam Metin! Şeriat Ne Demektir?

AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şeriat açıklaması vatandaşlar tarafından araştırılmaya başladı. Günün en merak edilen başlığı olan Erdoğan şeriat açıklaması, "İslam'ın hayata dair kurallarının bütününü temsil eden şeriata düşmanlık, esasında dininin bizatihi kendisine husumettir" dedi. Peki, şeriat ne demektir? İşte yanıtı..

Recep Tayyip Erdoğan şeriat açıklaması detayları günün en merak edilen başlığı oldu. Milyonların gündeminde ilk sırada yer alan "Şeriat eşittir İslam dinidir” sözleriyle adından söz ettiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ardından bir açıklama da Erdoğan'dan geldi. Erdoğan şeriat açıklaması, "İslam'ın hayata dair kurallarının bütününü temsil eden şeriata düşmanlık, esasında dininin bizatihi kendisine husumettir" yönünde oldu. Araştırmaya başlanan Recep Tayyip Erdoğan şeriat konuşması ardından vatandaşlar şeriat ne demektir merak etti. İşte tüm detaylar..

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ŞERİAT KONUŞMASI

Diyanet Akademisi Başkanlığı 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Merasiminde açıklama yapan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şeriat konuşması çok konuşuldu. "Son dönemde Türkiye karşıtı kimi çevrelerce çift kulvarlı bir kampanya yürütüldüğünü görüyoruz" diyen Erdoğan şeriat açıklaması detaylarında şunlar yer aldı; "İlki lümpen faşistlerin gündeme getirmeye çalıştığı 'İslamsız Türklük' tanımıdır. Milletimizin İslam'a ve Kuran'a hizmetle geçen 1300 yıllık şanlı tarihi yok sayılmaya çalışılıyor. Böylece milletimizi ayakta tutan, milletimize asli kimliğini kazandıran tarihi, kültürel ve beşeri değerleri tahrip edilmek isteniyor. Çok açık ve net söylüyorum; İslam'ın gaza ruhunu taşımayan bir Türklük projesi, aslında Türk milletini müzeye kaldırma ve folklorik bir öge haline getirme teşebbüsleridir" diyerek seküler milliyetçiliğe de yüklendi. Kampanyanın ikinci kulvarında ise farklı maskeler altında sahnelenen şeriat düşmanlığı vardır. İslam'ın hayata dair kurallarının bütününü temsil eden şeriata düşmanlık, esasında dininin bizatihi kendisine husumettir."

ŞERİAT NE DEMEKTİR?

Şeriat, Kur'an ayetleri ile Muhammed'in söz ve fiillerinden oluşan naslardan alimler sınıfının çıkarımları ile oluşturulan dini kanunlar toplamıdır. İslam'da ibadetler, muameleler ve cezalarla ilgili tüm kavram ve kuralları kapsar. Tanrısal olduğu için hiçbir zaman değişmeyecek olan dinsel kurallar bütünüdür.