Recep Tayyip Erdoğan'dan 50+1 çıkışı: Kimin eli kimin cebinde belli değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan 50+1 şartının değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Recep Tayyip Erdoğan'dan 50+1 çıkışı: Kimin eli kimin cebinde belli değil

Almanya ziyareti dönüşü kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 50+1 şartının değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. İşte Erdoğan'ın sözlerinden satır başları:

"PARTİLERİ YANLIŞ YOLA SEVK EDİYOR"

"50+1 şartının değişmesi konusunda aynı fikirdeyim, isabetli olur. Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi de seri olur, uğraştırmaz ve yanlış yollara da sevk etmez. Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil. Yok altılı, yok on altılı masa… Bundan sonra kim bilir daha neler çıkar? Ama oy sayısı itibarıyla ‘en fazla oyu alan aday seçilir’ denildiği zaman seçim hızlıca tamamlanır.

"VERDİĞİMİZ SÖZÜN ARKASINDAYIZ"

Yeni, sivil, kapsayıcı ve çağın gerekliliklerine tam uyumlu bir anayasayı Türkiye'ye kazandırmak, ulaşmayı arzu ettiğimiz en önemli hedeflerimizden biri. Meclis'te yeni anayasa çalışmalarına birkaç defa başladık ancak muhalefetin engellemeleri, verdiği sözleri yerine getirmemesi nedeniyle hep yarım kaldı. Biz verdiğimiz sözün arkasındayız, milletimizi hak ettiği sivil anayasaya kavuşturacağız."

Kaynak: İHA