Regaip Kandil Oruç Niyeti Ne Zamana Kadar Yapılır? Kandil Orucu Sahura Kalkmadan Tutulur Mu? Kandil Oruca Ne Diye Niyet Edilir?

Üç ayların başladığı 11 Ocak Perşembe günü kandil orucu tutacak olan vatandaşlar kafalarına takılan soru işaretlerini gidermeye çalıştı. Müslümanlar için özel olan Regaip kandili gününde tutulacak orucun niyeti ne zaman ve nasıl edilir merak konusu oldu. Peki, kandil orucu sahura kalkmadan tutulur mu? Regaip kandili orucu nasıl niyet edilir? Kandil oruç niyeti ne zamana kadar yapılır? İşte yanıtı..

11 Ocak 2024 Perşembe gününün gelişiyle Müslümanlar için özel olan Regaip kandili araştırmaları başladı. İslam dini için büyük öneme sahip olan Regaip kandili idrak eden vatandaşlar kandil orucu tutmak için hazırlık yaptı. Milyonlarca vatandaşın gündemine giren Regaip kandili orucu tutacaklar kandil orucu sahura kalkmadan tutulur mu, kandil orucuna ne zamana kadar niyet edilir sorularına yanıt aradı. Diyanet açıklaması geldi. Peki, Kandil orucu nafile midir? Kandil orucu saat kaçta niyet edilir? İşte merak edilen soruların yanıtları..

KANDİL ORUCU SAHURA KALKMADAN TUTULUR MU?

Diyanet açıklamalarını göz önünde bulunduran vatandaşlar kandil orucu niyet edilmeden tutulur mu, kandil orucu sahursuz tutulur mu, oruca ne diye niyet edilir sorularına yanıt aradı. Hemen belirtelim ki kandil orucu tutacak olan Müslümanların sahura kalkması zorunlu değildir. Ancak bu manevi bereketleri olan kandil orucu esnasında sahurun yapılması tavsiye edilir. Sahura kalkmadan oruç tutacakların önceden niyet etmesi gerekir. Kandil orucu sahur yemeği oruç tutacak kişiler için imsak vaktinden önce gece yapılmaktadır. Hz. Peygamber (s.a.s) oruç tutacak kişilerin istekleri ölçüsünde sahura kalkmasını buyurmuştur.

Regaip Kandil Oruç Niyeti Ne Zamana Kadar Yapılır? Kandil Orucu Sahura Kalkmadan Tutulur Mu? Kandil Oruca Ne Diye Niyet Edilir? - Resim : 1

REGAİP KANDİL ORUÇ NİYETİ NE ZAMANA KADAR YAPILIR?

Regaip Kandil oruç niyeti ne zamana kadar yapılır merak eden vatandaşlar için hemen söyleyelim ki niyet etmek orucun şartlarından biridir. Niyetsiz oruç sahih değildir. Kalben niyet etmek yeterli olsa da niyeti dil ile ifade etmek de menduptur. Oruç için sahura kalkılması niyet edilmiş sayılır. Regaip kandili nafile oruçtur. Böylece güneşin batması ile ertesi gün tepe noktasına gelmesi öncesine (40-50 dk.) kadarki süreye kadar oruç niyeti yapılır. İmsaktan sonra yapılacak niyetin geçerli olması için bu vakitten itibaren bir şey yenilip içilmemiş ve oruca aykırı bir iş yapılmamış olması gerekir. Aksi halde gündüz niyet caiz değildir. Kandil orucu tutacak kişilerin "yarınki Regaip Kandili orucuna niyet ettim" şeklinde niyet etmesi yeterlidir.