Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Rekabet Kurulundan Kocaeli’de bulunan iki okula ceza

Kocaeli’de faaliyet gösteren iki özel okula rekabet kurulu tarafından ceza kesildi.

Kocaeli’de faaliyet gösteren iki

Rekabet Kurumundan yapılan açıklamaya göre, söz konusu markaların Kocaeli’de hizmet veren şubelerinde, eğitim ve yemek ücretlerini birlikte belirlemek, öğretmenlerin maaşlarını birlikte tespit etmek, birbirlerinin öğretmenlerini istihdam etmemek üzere anlaştıkları iddiasıyla soruşturma açıldı.

O KOLEJ 304 BİN LİRA ALDI

Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal eden okullara ceza verildi. My Kolej ve Nesibe Aydın okulları tarafından yapılan uzlaşma başvurularını kabul eden kurul, Başiskele ilçesinde kampüsü bulunan My Kolej’e eğitim ve yemek ücretleri ile öğretmen maaşlarını rakip okullarla birlikte tespit etmek ve birbirlerinin öğretmenlerini istihdam etmeme eylemleri sebebiyle toplamda 304 bin 80 lira idari para cezası verdi.

BİR DİĞERİNE  607 BİN LİRA

Kurul, Kartepe ilçesinde kampüsü bulunan Nesibe Aydın Okullarına ise aynı eylemleri sebebiyle 607 bin 656 lira ceza verilmesini kararlaştırdı. Soruşturma taraflarından Sınav Şahin, Yahya Kaptan Koleji, Simya Koleji, Bahçeşehir Koleji, Beşsekiz Okulları, Nadide Eğitim Kurumları, Kokpit Koleji, TED Kocaeli, Seymen Koleji, Uğur Okulları, Bilgili Kültür, Atafen Koleji, Kavram Koleji Derince ve Bilnet Okulları ile ilgili süreç ise devam ediyor.