Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Rekabet Kurumu’ndan o firmalara ceza yağdı!

On bir ayın sultanı Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte et fiyatlarındaki artışın önüne geçilmiyor. Usulsüz artışların farkına varan Rekabet Kurumu’ndan tam 11 firmaya cezai işlem uygulandı.

On bir ayın sultanı

Ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber et fiyatlarına gelen zamlar dudak uçuklatıyor. Artan et fiyatlarını incelemeye alan Rekabet Kurumu’ndan 11 firmaya ceza yağdı. 11 firmanın fiyatlarındaki artışı tespit eden Rekabet Kurumu firmalara cezai işlem başlattı.

“SON BİR AYDA MUAZZAM ARTIŞ VAR”

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ olayla ilgili detayları aktardı;  ”Özellikle son 1 ayda ette muazzam ve sistematik bir şekilde fiyat artışları yaşanmaya başladı. Dana karkas et ocak ayında 280 liraya satılıyordu. Kuzu karkas 300 liraya satılıyordu ama şubat ayından itibaren sistematik düzenli fiyat artışları etlere yansıtılmaya başladı. Dana karkas 315’e çıktı, kuzu karkas ise 350’ye kadar alıcı bulmaya başladı” dedi.

“TÜRKİYE’DE ET EKONOMİYİ YÖNLENDİRİYOR”

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı , “Cezai işlem mükafat gibi geliyor sanki. 5 lira koyduğu zaman o ceza çıkıyor ve bunu da vatandaşın sırtından çıkıyor. Bunu öyle bir anda yaptılar ki sanki sistemi tıkamak için. 1 ay kaldı seçime. Öyle bir sisteme getirdiler ki Türkiye’de et ekonomiyi yönlendiriyor. Et piyasanın dengesini bozuyor.’ dedi.