Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Rektör Cantürk: Aslında ilk ikideyiz

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, üniversite sıralamaları ile ilgili yaptığı açıklamada Kocaeli Üniversitesi’nin aslında ilk ikide olduğunu ifade etti.

KOÜ Rektörü Prof. Dr.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, bugün sabah saatlerinde basın mensupları ile bir araya geldi. Üniversitenin Kartepe Derbent’te bulunan uygulama otelinde gerçekleşen buluşmada Rektör Cantürk üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“AÇMAK MESELE DEĞİL”

Kentin batı yakasında Meslek yüksek okulu kurulup kurulamayacağı sorusunu yanıtlayan Rektör Cantürk, “Meslek Yüksek okulu kurmak mesele değil oraya öğretim üyesi kaliteli idari personeli eleman bulmak ve yerleştirmek mesele. Bazı yerlere meslek yüksek okulu açınca öğrencileri tutamıyoruz. Gebze’de daha önce vardı. Hereke’de bina imkanı sağlanınca taşındı. Gebze’de sanayi kuruluşları var. Gebze’yi Kocaeli’nin en önemli parçalarından biri olarak görüyoruz” dedi.

“ÖĞRENCİ SAYISINI DÜŞÜRMEK İSTERİZ”

Araştırma Üniversitesi olması durumunda öğrenci sayısının düşüp düşmeyeceği ve kazanımlarda kayıp olup olmayacağı sorusunu yanıtlayan Cantürk, “Öğrenci sayısını düşürmek isteriz ama yapamayız. YÖK tarafından belirlenen bir durum. Araştırma üniversite kavramına Saadetin Hoca döneminde de Sezer Hoca döneminde de vardı” dedi.

“ASLINDA İLK 2’DEYİZ”

Her sene açıklanan üniversite sıralamaları ile ilgili de konuşan Rektörü Cantürk, “Sıralamaların çok önemi yok. Verilerin, kayıtların yeterliliği ile ilgili bir durum. En iyi değerlendirme YÖK bizi aday üniversite yaptı. Evet açıklanan listelerde ilk 30’dayız ama aslında ilk 2’deyiz. Açıklanan Üniversitelere bakıldığında 50-100 yıllık tarihi olan üniversiteler.

“İLK 30’DA OLMAK BAŞARI”

Onun dışında 2 üniversite var. Onlar öğrenci odaklı üniversiteler değil. Aday üniversiteler baktığımızda 2 üniversite 90’dan sonra kurulan üniversiteler. Biri Sakarya biri Kocaeli Üniversitesi. Biz ilk 2’deyiz. İlk 30’da yer alıyorsak bizim için başarıdır. Derecemiz ile ilgili bir mesele yok. bir dahaki sene verileri tam gireriz 25’inci oluruz, sonraki sene eksik veri gireriz 30’uncu oluruz. Önemli değil” dedi.

Köpek ‘Sorunu’ ile ilgili konuştu! “Elimizde çubukla çözeceğimiz konu değil”

Rektör Cantürk’ten müjde: KOÜ aday listesine alındı