Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Resmen ikinci EYT düzenlemesi! Yeni torba yasada faizsiz evlilik kredisi, taşerona kadro ve ev hanımlarına emeklilik…

Türkiye’de yeni torba yasa düzenlemesi heyecanla bekleniyor. Tüm kesimleri ilgilendiren birçok konu yasa ile çözüme kavuşacak. 5 yıl erken emeklilik, taşerona kadro ve ilk kez ev alacaklara düzenleme yolda!

Türkiye’de yeni torba yasa

Türkiye’de milyonlarca kişinin gözü kulağı Meclis’ten gelecek habere çevrildi. İkinci torba yasa ile emeklilik sisteminde yapılacak yeni düzenlemeler, taşeron işçilere kadro ve ilk kez ev alacaklara sağlanacak destekler gibi birçok önemli konu yer alıyor.

Torba yasa kapsamında özellikle ikinci EYT olarak da değerlendirilebilecek emeklilik çalışması dikkat çekiyor. SSK ve Bağ Kur primlerinin eşitlenerek 5 yıl erken emeklilik imkanı getirilmesi bekleniyor. Türkiye’deki hemen hemen tüm kesimleri ilgilendiren çözümler torba yasa kapsamında sunulacak.

TAŞERONA KADRO ÇIKACAK MI?

Torba yasa kapsamında merak edilen konular arasında 90 bin taşeron işçiye kadro meselesi ilk sırada yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çalışma takvimi kapsamında çalışmaların devam ettiği ifade ediliyor. Torba yasa ile gelmesi muhtemel düzenlemelerden olması bekleniyor.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK DÜZENLEMESİ

Emeklilikle ilgili olarak birçok reform niteliğinde düzenlemenin yeni torba yasada yer alması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Meclis’e sunacakları çalışmalar kapsamında ev hanımları için emeklilik imkanı için prim desteği verilmesi düşünülüyor.

150 BİN TL FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ

Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulmasının ardından hayata geçirilmesi beklenen ilk destekler arasında 150.000 TL’ye kadar faizsiz gençlere evlilik kredisi verilmesi oldu. 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz olacak kredi öncelikle deprem bölgesindeki evlenecek gençlere verilecek. Pilot illerdeki uygulama sonrasında Türkiye genelinde verilmesi bekleniyor.

TORBA YASA NE ZAMAN ÇIKACAK?

Yeni torba yasa ile ilgili beklentiler bir hayli artmış durumda. Toplumun her kesimine hitap eden düzenlemelerin kısa süre içinde hayata geçirilmesi bekleniyor. Henüz Meclis’e gelmemesine rağmen beklentiler bir hayli artmış durumda. Bu kapsamda torba yasa ile emeklilik sisteminde önemli değişiklikler, taşerona kadro ve daha pek çok konunun yer alması bekleniyor.