Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

RESMİ GAZETE ATAMA KARARI: EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı bir kez daha Mustafa Yılmaz oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararın ardından Mustafa Yılmaz kariyeri sorgulanmaya başladı. Peki, Mustafa Yılmaz kimdir? İşte detaylar..

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanlığı görevine Mustafa Yılmaz atandı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kararda mevcut başkan Mustafa Yılmaz’a bir kez daha görev verildi. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz . kez EPDK Başkanlığı görevine atanmış oldu. Kararın ardından Mustafa Yılmaz EPDK sorgulandı. Peki, Mustafa Yılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz hayatı..

MUSTAFA YILMAZ KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

1966 Gaziantep Nizip doğumlu olan Mustafa Yılmaz ortaöğreniminin ardından 1984-1988 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenim gördü. 1989 yılında İstanbul’da serbest avukatlığa başlayan Mustafa Yılmaz, 2004 yılına kadar enerji sektöründe avukat olarak çalıştı. 2004 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile EPDK Kurul Üyeliğine atanan Mustafa Yılmaz 2010 yılında EPDK İkinci Başkanlığı görevine getirildi.

2014 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile EPDK Başkanı olarak atanan Mustafa Yılmaz, 2016’da görev süresinin bitmesinin ardından ikinci kez bu göreve getirildi. 4 yıllık görev süresinin dolmasıyla 2020 yılında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla üçüncü kez EPDK Başkanı oldu. Aynı zamanda Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) ve Akdeniz Enerji Düzenleyicileri Birliği’nin (MEDREG) Yönetim Kurulu üyelikleri de bulunan Mustafa Yılmaz evli ve üç çocuk babasıdır. İngilizce bilen Mustafa Yılmaz, 4. kez EPDK Başkanı oldu.