Resmi Gazete Emekli Maaşı 2024: Emekli Maaş Farkı Resmi Gazetede Yayınlandı Mı? Bağkur SSK Emekli Maaş Farkı Ne Zaman Yatacak?

Yeni yıl zammında hanesine toplam 49,25 zam yazılan emeklilerin ana gündemi maaş farkı hesaplama oldu. Ocak ayının bitmesine sayılı gün kala milyonlarca emekli maaş farkı ne zaman ödenecek araştırmaya başladı. Meclis’te kabul edilen düzenleme ardından emekli zammı Resmi Gazetede ne zaman yayınlanacak sorgulandı. İşte emekli maaş farkı son durum..

Resmi Gazete Emekli Maaşı 2024: Emekli Maaş Farkı Resmi Gazetede Yayınlandı Mı? Bağkur SSK Emekli Maaş Farkı Ne Zaman Yatacak?

Emekli maaş farkı ne zaman yatacak, SSK emekli maaş farkı ne zaman yatacak merak eden vatandaşlar araştırmaları hızlandırdı. 2024 yılında emekli zammı memurlar için 49,25 olurken SSK ve Bağkurlular için önce yüzde 37,57 oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen yüzde 5 zamla emekli aylıkları yüzde 42,6 zamlandı. Emeklilerin dört gözle beklediği ek zam geldi ve işçi ve Bağkur emeklilerinin zam oranı da memurlar gibi yüzde 49,25 oldu. Yeni rakamı duyan emeklilerin ana gündemi Resmi Gazete emekli maaşı 2024 detayları oldu. Meraklı gözlerin çevrildiği emekli maaşı zam farkı hesapları başladı. Peki, emekli maaş farkı Resmi Gazetede yayınlandı mı? Emekli zammı Resmi Gazetede ne zaman yayınlanacak? İşte merak edilen tarih..

RESMİ GAZETE EMEKLİ MAAŞI 2024

Milyonları ilgilendiren SSK ve BAĞ-KUR emekli zammı yüzde 49,25 olarak kayıtlara geçti. Yasa çıkmadan önce maaşlarını yüzde 37,57 oranında alacak olan emekliler aylıklarını enflasyon farkı eklenerek aldı. Ardından gelen düzenlemelerle birlikte refah payı ve taban maaş güncellemesi hayata geçti. Hal böyle olunca Resmi Gazete emekli maaşı 2024 güncellendi. Memur ve memur emekli maaş zammına eşitlenen SSK ve Bağkur maaşlarına yüzde 11,68 puanlık refah payı ve 10 bin TL taban maaş farkları yatmaya başladı.

Resmi Gazete Emekli Maaşı 2024: Emekli Maaş Farkı Resmi Gazetede Yayınlandı Mı? Bağkur SSK Emekli Maaş Farkı Ne Zaman Yatacak? - Resim : 1

EMEKLİ MAAŞ FARKI RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI MI?

Emeklilere gelen üçüncü zam müjdesi ardından son durum mercek altına alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak hayata geçirilecek olan çalışma beklenmeye başladı. 29 Ocak ile 4 Şubat haftasında bitecek şekilde emeklilerin hesaplarına yatırılmaya başlanan emekli maaşları gün gün takip edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Bağkur ve SGK ödemeleri için hazırlıklarını tamamlama aşamasına geldi. Hemen belirtelim ki emekli maaş farkı Resmi Gazete’de henüz yayınlanmadı. Emekli maaş farkı ödemelerinin ne zaman başlayacağına dair kesin bir tarih verilmedi.