Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Resmi Gazete’de yayınlandı: Sağlık Bakanlığı 9 bin personel alacak!

Sağlık alanında yapılacak olan düzenlenmelere ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Sağlık alanında yapılacak olan

Sağlık alanında yeni düzenlemeleri içeren madde Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Yapılacak olan düzenlemeler kapsamında Sağlık Bakanlığı’na 9 bin personel alımı yapılacak.

Sağlık alanındaki düzenlemeleri içeren maddeler kapsamında bakanlıkta çalışan kişi sayısı 27 binden 36 bine çıkarılacak ve 9 bin yeni personel istihdam edilecek.

EBELER GÖREV SIRASINDA GÖREV ALABİLECEK

Sağlık Bakanlığı’nda yeni personel alımının yanı sıra ebelerin görev tanımında da değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklikle birlikte, ebeler doğum sıralarında görev alabilecek ve küçük tıbbi müdahalelerde bulunabilecek.

İLAÇ RUHSATLANDIRILMASI KOLAYLAŞTIRILACAK

Sağlık Bakanlığı’ndaki düzenlemeler kapsamında ayrıca diş hekimleri bağımsız olarak muayenehanelerde görev alabileceği ve yasayla beraber ilaç sektörünün desteklenmesi amaçlanıyor. İlaçlara ruhsatlandırma sürecinin kolaylaştırılacağı ve iki aylık bekleme sürecinin de kaldırılacağı kaydedildi. Ruhsatname harçları ise yeni kriterlere göre belirlenebilecek.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Resmi Gazete’de yayımlanan kararın ardından X hesabından yaptığı paylaşımda; “Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Milletimize ve sağlık camiasına hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1763315401016979558