Restoranda öldürülen 3 çocuk annesi Ajda Yatar son yolculuğuna uğurlandı

Körfez Güney Mahallesinde bulunan bir restoranda meydana gelen olayda 28 yaşındaki Ajda Yatar, yaklaşık 1 ay önce boşandığı eşi tarafından tabancayla vurularak öldürülmüştü. Yatar’ın cenazesi tamamlanan işlemlerinin ardından ailesine teslim edilerek son yolculuğuna uğurlandı. Yatar’ın acılı ağabeyi Aydoğan Yatar, kardeşinin öldürülmesine ilişkin “İlk değil son olsun” dedi.

Restoranda öldürülen 3 çocuk annesi Ajda Yatar son yolculuğuna uğurlandı

Alınan bilgiye göre Körfez Güney Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi üzerinde bulunan bir restorana arkadaşı ile birlikte yemek yemek için gelen 28 yaşındaki Ajda Yatar, yaklaşık 1 ay önce boşandığı eski eşi Vahyettin P. (37) tarafından tabanca ile vurulmuştu. Kanlar içinde kalan Ajda Yatar yere yığılırken zanlı ise olay yerinden bir araçla kaçarak firar etmişti. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde genç kadının yaşamını yitirdiğini belirledi. Cinayet zanlısı Vahyettin P.’nin Yalova’nın Altınova ilçesinden geldiği eski eşini öldürdükten sonra kaçtığı aracı batı terminali mevkisinde bırakarak ticari taksi ile kayıplara karıştığı belirlendi.

Restoranda öldürülen 3 çocuk annesi Ajda Yatar son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 1

3 ÇOCUK ANNESİYDİ

Öldürülen Ajda Yatar’ın cenazesi Cumhuriyet Savcısı ve polis ekiplerinin yaptığı inceleme işlemlerinin ardından otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Acı haberi alarak olay yerine gelen Ajda Yatar’ın babası ise sinir krizleri geçirdi. Tamamlanan otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilen Yatar’ın cenazesi ikamet ettikleri Körfez Yukarı Hereke’ye getirildi. Emin Camiinde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ajda Yatar’ın cenazesi Yukarı Hereke Mezarlığında gözyaşları eşliğinde toprağa verildi. Yatar’ın eski eşi ile yaklaşık 10 yıl önce evlendiği, 3 çocuğu olduğu ve eşinden gördüğü şiddet nedeniyle boşandığı öğrenildi.

Restoranda öldürülen 3 çocuk annesi Ajda Yatar son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 2

“İLK DEĞİL AMA SON OLSUN”

Cenaze namazının ardından gazetecilere açıklama yapan Ajda Yatar’ın ağabeyi Aydoğan yatar, kız kardeşinin 10 yıl önce evlendiğini belirterek, “Kız kardeşim evlendikten sonra sürekli eş şiddeti yaşadı. 11 ay önce Yalova’da sığınma evine alındı. Kendisini alıp eve getirdik. Bir ay önce de resmi olarak boşandı ama eski eşi kardeşimin peşini bırakmadı. Koruma talebinde bulunduk. Buna rağmen sürekli burada dolaşıyor ve bizi tehdit ediyordu. Kardeşim işe girecekti. İş görüşmesine hazırlanırken hayatında ilk kez arkadaşıyla dışarda yemek yerken ayrıldığı eşi takip edip, korkunç cinayeti işleyerek vahşice kardeşimin kafasına 4 el ateş edip öldürdü. Olaydan sonra da elini kolunu sallayarak kaçtı. Kız kardeşim öldürülen eş cinayetlerinin ilk kurbanı değil ama son olsun” dedi. Acılı ağabey Aydoğan Yatar, halen aranmakta olan katil zanlısı Vahyettin P.’nin kaçak midye işi yaptığı ve her an yurt dışına kaçak olarak gidebileceğini söyleyerek bir an önce yakalanması gerektiğini belirtti.

Restoranda öldürülen 3 çocuk annesi Ajda Yatar son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 3