Rexona Kimin Malı? Rexona Hangi Ülkenin? Rexona İsrail Malı Mı?

İsrail boykotuna devam eden vatandaşlar hangi marka hangi devletin üretimi bakmadan almıyor. Kan dökmeye devam eden İsrail'i boykot eden vatandaşlar İsrail markası olan hiçbir ürünü satın almıyor. Bu noktada Rexona hangi ülkenin araştırılıyor. Peki, Rexona kimin? Rexona İsrailin mi? İşte yanıtı..

Kan donduran görüntülerin adresi Ortadoğu'da savaş hızlandı. Hamas Filistin savaşı son dakika gelişmesi geldi. İsrail'in Filistin'deki katliam saldırıları 31. gününde hız kesmedi. Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, 27 İsrail askeri aracını imha ettiklerini açıkladı. Hizbullah, İsrail ordusuna ait lojistik tırını tanksavarla vurarak imha etti. Batı Şeria'nın Kalkiya bölgesinde İsrail güçlerine ait zırhlı araca molotoflar atıldı. İsrail savaş uçakları, Gazze'de bulunan Kudüs hastanesinin yakınlarını vurdu. Tüm bunların yaşandığı Ortadoğu savaşından gözünü alamayan vatandaşlar çareyi kendi ekonomilerinde aradı. Evlerine hiçbir İsrail kaynaklı markayı sokmama kararı alan vatandaşlar İsrail boykot listesi araştırarak seçimlerini o yönde gerçekleştirdi. Deodorant markalarından Rexona hangi devletin merak edildi. Peki, Rexona İsrail malı mı? Rexona hangi ülkenin? İşte yanıtı..

REXONA TÜRK MALI MI?

Rexona, bir deodorant ve antiperspirant markasıdır ve Unilever şirketine aittir. Farklı ülkelerde farklı isimler altında bilinir. Birleşik Krallık ve İrlanda'da "Sure", Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da "Degree", Güney Kore ve Japonya'da "Rexena", Güney Afrika Cumhuriyeti'nde ise "Shield" olarak bilinir​​​​​​. Rexona'nın kökeni ise Avustralya'ya dayanmaktadır. 1908 yılında doktor Alice Sheffer tarafından yaratılmıştır​​. Aslen Avustralya kökenlidir. Unilever ise Birleşik Krallık ve Hollanda merkezli çok uluslu bir şirkettir​​​​.

İSRAİL MALLARI BOYKOT LİSTESİ

Marka boykot kontrolü yapan vatandaşlar son dakika listeye göz attı. Dünya genelinde birçok ülkeye ürün ithal eden İsrail boykot hız kesmedi. Her kategoride üretimi bulunan İsrail'in direkt kendi üretimi olan ya da desteğini veren hiçbir marka satın alınmadı. İsrail boykot devam eden vatandaşlar İstanbul-Merter’de bir kutu fareyi McDonald’s şubesinin içine atarak "Müslümanların etlerini değil alın bu fareleri yiyin” dedi. Coca Cola, Prime, Oral-B gibi ürünler boykot edilmeye başladı. İsrail kaynaklı hiçbir ürün satın almama kararı alan vatandaşlar İsrail boykot listeleri oluşturarak satın almayacağı ürünleri listeledi.

Kaynak: Şermin Temur
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız