Rıza Çalımbay kimdir, kaç yaşında? Rıza Çalımbay'ın teknik direktörlük kariyeri nedir?

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in ardından takımın başına geçen Burak Yılmaz'ın görevi bırakmasının ardından, yeni teknik direktör olarak Rıza Çalımbay getirildi. Çalımbay, 3 Aralık'ta yapılacak başkanlık seçimine kadar bu görevi yürütecek.

Rıza Çalımbay Kimdir?

2 Şubat 1963 doğumlu Rıza Çalımbay, Türk eski millî futbolcu ve teknik direktördür. Atom Karınca lakabıyla tanınan Çalımbay, futbol kariyerinde sadece Beşiktaş forması giymiş ve uzun süre takımın kaptanlığını yapmıştır. Beşiktaş A Takımı'nda 16 sezonda 494 lig maçı oynayan Çalımbay, kulüp tarihinde en çok forma giyen futbolcu unvanına sahiptir.

Millî Takım Kariyeri

Rıza Çalımbay, 37 kez A Millî Takım, 8 kez Ümit ve 6 kez Genç Millî Takım olmak üzere toplamda 52 kez millî formayı giymiştir. 1992'de UNICEF tarafından düzenlenen dünya karması maçında Dünya Karması'na seçilmiştir.

Teknik Direktörlük Kariyeri

Futbolu bıraktıktan sonra İngiltere'de teknik direktörlük kurslarına katılan Çalımbay, Türkiye'ye dönüşünde 2000-01 sezonunda Beşiktaş'ta Christoph Daum'un yardımcısı olarak teknik hocalık kariyerine başladı. Daha sonra Göztepe, Denizlispor ve Çaykur Rizespor gibi takımlarda başarılı sonuçlar elde ederek teknik direktörlük deneyimini artırdı. Özellikle Denizlispor ile UEFA Kupası'nda gösterdiği başarı dikkat çekmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ