Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ROBO Otomotiv’de alacaklılar fabrikaya alınmadı: Her gün geleceğiz

Bir süre önce konkordato ilan eden ROBO Otomotiv’in imtiyazlı alacaklıları fabrika yetkilileri ile görüşmeye geldi. Ancak mağdur olan firma sahipleri fabrikaya alınmadı. Duruma tepki gösteren 17 firma sahibi “Elimizde mahkeme kararı var, alacaklarımızı istiyoruz. Hakkımızı alana kadar her gün geleceğiz” dedi.

Bir süre önce konkordato

Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren TOGG, Tübitak ve Bilişim Vadisi gibi önemli marka ve kurumlara ar-ge desteği veren ROBO Otomotiv konkordato ilan etmişti. Fabrikası Gölcük’te bulunan ve ekonomik zorluklar sebebiyle Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne konkordato başvurusu yapan şirkete üç aylık geçici mühlet tanınmıştı. Konkordato komiserlerinin atandığı fabrikada süreç devam ediyordu. Bugün ise önemli bir gelişme yaşandı.

ACİL ALACAKLI FİRMALAR…

ROBO Otomotiv Fabrikasından alacakları olan 17 imtiyazlı (acil alacaklı) firma sahibi, fabrikanın önüne gelerek devlet yetkililerine seslendi. Acil alacaklı olduklarını söyleyen firma sahipleri ödeme planını yetkililerle görüşmek istedi ancak muhatap bulamadı. Fabrika yetkililerinin polis çağırmasına tepki gösteren mağdurlar duruma isyan etti.

“DERDİMİZ ALACAĞIMIZI ALMAK”

Alacaklılardan Hakan Ak Alın, “Muhatap bulamadık buraya hakkımızı almaya geldik. Ama polis çağırdılar. Biz ev geçindiriyoruz. Bahsettiğimiz rakamlar büyük rakamlar. Biz hakkımızı alamazsak iflas edeceğiz. Bütün devlet yetkililerinin desteğini bekliyoruz. Bizim derdimiz alacağımızı almak.” dedi.

“MAHKEME KARARI VAR”

Bir diğer alacaklı Mehmet Kar Doğan ise “Alacaklıyım. Bizim imtiyazlı alıcı olmamız ile ilgili mahkeme kararı var. Biz buraya görüşme talebi ile geldik ama polis çağırdılar. Acil alacaklıyız. Hepimiz mağduruz. Mahkeme kararına istinaden buraya görüşmeye, ödeme planını konuşmaya geldik bizi polis zoruyla dışarda bıraktılar. Yazılı alacak kararımız var. İmtiyazlı alacaklıyız. Süreci uzatıp zaman kazanmaya çalışıyorlar Mayıstan beri bataktayız. Her hafta buradayız ama bize yurt dışında olduğunu söylüyorlar” diye konuştu.

“HER GÜN GELECEĞİZ”

Numan Binici isimli alacaklı ise verilen sözler tutulana kadar fabrikaya her gün gidip geleceklerini ifade etti. Binici, “5 yıl konkordato uygulandı. Bize 2 yıl ödeme yapmayalım 3 yıl taksitle ödeyelim dendi. Bünyamin Akraş’ın eski ortağı buradan ayrılalı 1 sene oldu. Çokça hukuksuzluğa karıştığını biliyoruz. Bütün mal varlığını konkordato öncesi kaçırdı üstüne bir bisiklet bile yok” dedi.