Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Romanlar uyuşturucuya savaş açtı!

Roman mahallelerindeki uyuşturucu sıkıntısına dikkat çeken Roman Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, uyuşturucuya savaş açanlara savaş açan kişiler olduğunu ifade etti.

Roman mahallelerindeki uyuşturucu sıkıntısına

Roman Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar bugün sabah saatlerinde Roman Dernekleri temsilcileri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.  Toplantıya Kocaeli’de bulunan roman derneklerinin temsilcileri katıldı. Uyuşturucu problemine değinen konfederasyon Başkanı Ahmet Çokyaşar, uyuşturucuya savaş açanlara karşı savaş açıldığını ifade etti.

“DERNEKLERİMİZİN KİMSEDEN KORKUSU YOK”

Romanların dertleri olduğunu ifade eden Çokyaşar, “Bu dertler Türkiye genelini ilgilendiren sıkıntılar. Bu sıkıntılar basına da yansıdı. Mahallerde yaşanan olumsuz olayların, madde kullanan arkadaşların mahallere rahatsızlık verdiği ortada. Bu konu ile ilgili yıllardır ciddi çalışmalar yapıyoruz. Fakat son zamanlarda Kocaeli ve Türkiye’nin birçok ilinde madde kullanımına savaş açmış arkadaşlarımıza savaş açmış birileri var. Roman Derneklerinin kimseden korkusu yok. Çocuklarımızı kim zehirliyorsa, yıllardır verdiğimiz mücadeleyi kim sabote ediyorsa Roman Derneklerinin kanaat önderleri ile karşılarındayız.

“PROJELER HIZLANDIRILSIN”

Devletimiz ile koordinasyon içinde olarak bu konuda taviz vermeme kararı aldık. Muhtarlarımıza ciddi bir savaş açılmış durumda. Birçoğunun hayati tehdit alıyor. İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya ve Emniyet Müdürlüğümüz ile birlikte suça karışmış kişiler ile ilgili gereğinin yapılmasını istiyoruz. Yeni Bakanlarımızın belirlenmesi ile Türkiye genelinde çalışmalarımız ile ilgili vites yükseltmesini bekliyoruz. Kamuoyunda beklenti yüksek. Kimse bu davadan çekilmemizi beklemesin. İlgili bakanlıklarımızın hayata geçirmediği projelerin hızlandırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPACAĞIZ”

AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Erkan Aksoy, “Konfederasyon başkanımız gerekenleri fazlasıyla anlattı. Bizim uyuşturucu gibi kanayan bir yaramız var. Roman mahallerinde hap kullanımı 13 yaşına kadar düştü. Biz de yıllardır, gençlerimizin üzerinde durduk. Bu ilerlemeye devam ediyor. Derneklerimiz ile federasyonumuz ile emniyet güçlerimiz ile elimizden ne geliyorsa yapacağız. Gençlerimizi çocuklarımızı kurtarmak için elimizden geleni yapacağız. Bizde de eksikler var. Mahallelerimizde bu işi yapacak kişilerin ön plana çıkması gerekiyor. Biz uğraşıyoruz” dedi.

“DEVLETTEN YARDIM İSTİYORUZ”

İzmit Roman Dernekleri Konfederasyon Başkanı Ergin Akbulut ise, “İstenmeyen bir olay olmuştur Kocaeli’de . Bir kardeşimizi uyuşturucu kullanan bir 4 yerinden vuruyor ve babasına da ateş ediyor. Bu cesaretlerinden bir durum. Bunu görenler daha fazlasını yapabilecek. Bu konunun üzerine gidilmesi lazım. Uyuşturucu satanlar muhtarlara saldırmış. Muhtarlık binalarını yıkarak korkutmaya çalışıyor. Bu kadar kolay yapamazlar. Halkın devlete savcılığa, emniyet müdürlüğü ile korkmadan üzerine gidersek kökünü kazırız. Ses çıkarmayınca olay çıkacak. Bu uyuşturucu kullananlar sadece roman vatandaşları değil. Devletten yardım istiyoruz” şeklinde konuştu.

ÖNLEYİCİ PROJELER TALEBİ

Romanlar Konfederasyonu Gençlik Kolları Başkanı Volkan Ersoy, “Bu konu hakkında en çok ızdırabı çekenlerden biriyiz. Her gün birilerini kaybediyoruz. Emniyet anlamında gerekenler yapılacaktır ama önemliyi faaliyetlerin geliştirilmesi ve çalışmaların yapılmasını talep ediyorum. Kocaeli’de bazı ilçelerde uyuşturucu bazılarında alkol sorunu var. Projelerin geliştirilmesini talep ediyoruz. Bunların yaygınlaştırılmasını istiyoruz” dedi.

“BIKTIK ARTIK”

Körfez Romanlar Derneği Bayram Denizci, “Roman mahallerinin he köşesinde tekel bayisi açılıyor. Çocuklara alkol aldırılıyor. Buna devletimizin el atması lazım. Ara sokaklarda dahil tekel bayisi var. Devletin önlem almasını istiyoruz. Tüm mahallelerde tesisleri parklar var bizim mahallelerimizde neden yok. Bunların çoğaltılmasını istiyoruz. Dün 13 yaşındaki çocuğumuzu kandırıldı denizde boğuldu çocuk. Bıktık artık” ifadelerini kullandı.