Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Romanlardan cumhur ittifakına destek açıklaması

Kocaeli’de bulunan yaklaşık 20 Roman Derneği ve Kanaat önderi yerel seçimlerde Cumhur İttifakını destekleyeceklerini açıkladı

Kocaeli’de bulunan yaklaşık 20

Türkiye 31 Mart günü sandık başına gidiyor. Türkiye’nin merakla beklediği seçimlere 6 gün gibi kısa bir süre kaldı. Sürecin son düzlüğüne girilirken, partiler seçim kampanyalarını hızlandırdı. Sivil Toplum Örgütleri ve kuruluşlar seçimde kime destek vereceklerini açıklamaya devam ediyor. Kocaeli’de bulunan yaklaşık 20 Roman derneği ve kanaat önderi düzenlediği basın açıklamasında seçimlerde Cumhur İttifakını destekleyeceklerini açıkladı. Açıklamaya Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ve İzmit Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Erkan Aksoy da katıldı.

“POPÜLİZM YAPILMASI BİZLERİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR”

Açıklamayı romanlar adına Romanlar Konfederasyonu Gençlik Kolları Başkanı ve AK Parti Gebze Belediye Meclis Üyesi Adayı Volkan Ersoy okudu. Ersoy açıklamasında, “Ülkemizin çok önemli bir yerel seçim atmosferinin arifesinde olduğu şu günlerde roman toplumu adına bazı “Siyasetçiler” tarafından hiçbir altyapı ve temeli olmayan popülist yaklaşımlı, tamamiyle seçim odaklı sözler, çalışmalar ve ziyaretler yapıldığı görülmüştür. Özellikle İzmit Merkezde yoğunlaşan, günü birlik vaatler ile popülizm yapılması bizleri derinden üzmüştür. Temeli, programı planlaması olmayan çalışmalar ile roman toplumunu asla kandıramazsınız.

“ROMAN AÇILIMI”

Türkiye’deki Roman politikasına yön veren şehir olmasının ve bir çok çalışma yapılmasının sırrı 2010 Yılında Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Roman Açılımı sonrasında bölgenin siyasetçisiyle, bürokrasisiyle, il, ilçe belediyeleriyle ve roman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile işbirliği içerisinde günümüze kadar yapılan planlı kısa orta uzun vadeli programlı çalışmalardır.

“CUMHUR İTTİFAKINI DESTEKLEYECEĞİZ”

Romanlar bu ülkenin asli unsurları ve emniyet sibobudur. Bu yerel seçimin milli olanlar ve gayri milli olanlar arasında olduğunu çok iyi biliyoruz. İşte bu yüzden romanları çok iyi tanıyan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın’ın destekleriyle, yeni dönemde kocaeli merkez ve tüm ilçelerde daha fazla hizmet ve çalışmalar yapılacağını biliyoruz. Bu sebeple, yerel seçimde kocaeli büyükşehir ve Kocaeli’nin tüm ilçelerinde Cumhur İttifakı adaylarını sonuna kadar destekleyeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” dedi.

“SEÇİM ÖNCESİ YAPILMASINI DOĞRU BULMUYORUZ”

Ortak açıklama sonrası söz alan Konfederasyon Başkanı Ahmet Çokyaşar, Hepimizin bilmesi gereke şu biz bir siyasi taraf tutmuyoruz. Bugün yapılan açıklama siyasi bir tercih değildir. Bu romanlara bugüne kadar yapılmış olan hizmetlerin tercihidir. Biz bu işin kitabını yazdık. Biz bu konuda çok tecrübeliyiz. Yerel anlamda yapılan çalışmaları destekliyoruz. Bunu seçim öncesi yapılmış olmasını doğru bulmuyoruz. Romanların siyaset malzemesi değil de ilelebet önemli çalışmaların yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

“HİZMET NETİCESİNDE DEĞERLENDİRME YAPMAK İSTİYORUZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2010 yılından bu yana çok önemli programlar yapıldı. Biz yapılan hizmetler neticesinde değerlendirme yapmak istiyoruz. Bize bir adımla gelen biz 10 adımla gideriz. Romanlar bunu yemez. Biz samimiyet istiyoruz. Mazeret olarak gündeme getirmek istedik. Siyaset olarak İzmit’te ve Büyükşehir Belediyesinde Koordinatörlük yapmasını Erkan Bey’den rica ettik. Burası kimsenin babasının malı değil. Türkiye’de bazı yerlerde roman açılımı yapılmamış” dedi.