Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

RTÜK açıkladı: Youtube yayınlarına yeni zorunluluk!

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Youtube üzerinden haber ve program yapan kişi ve kurumlara yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin,

Ekol TV’de Armağan Çağlayan’ın “Sorgusuz Sualsiz” programına konuk olan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Youtube hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Youtube’ta kişisel yayın haricinde yayın yapan kişi ve kurumların RTÜK’ten lisans alacağını ve bunun içinde çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Şahin, “Yeni dijital mecralar da Türk kanunlarına uymak zorunda. Lisans almak zorundalar. Youtube üzerinden haber yapanlar, program yapanlar RTÜK’ten lisans almak zorunda kalacaklar. Cüzi bir rakamla bu verilecek. Lisans süresi 10 yıllık. Her yıl düzenli ödeme yapılıyor.” dedi.

SOKAK RÖPORTAJI

Ebubekir Şahin, sokak röportajları ile ilgili tartışmalar hakkında da: “BTK veya Youtube üzerinden bu röportajları hep uyardık. Gördük ki, çekidüzen vermek şöyle dursun, global anlamda yayın yapan haber programlarından sonra verilmeye başlandı. Dilruba olayı da benim açıklamam sonrasında oldu. Kim olsa tutuklanırdı.” açıklamalarında bulundu.