Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

RTÜK Başkanı Şahin: Kantarın topuzu kaçtı… Gündüz programları için sert adımlar geliyor

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, gündüz kuşağı programları için tedbirlerin alınacağını açıklayarak, “Artık son aşamaya geçiyoruz” dedi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin,

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, gündüz kuşağı programlarına yönelik sert tedbirlerin alınacağını açıkladı ve “Artık son aşamaya geçiyoruz” dedi. Şahin, yapıcı uyarıların dikkate alınmadığını, bu nedenle yeni ilke kararlarının uygulanacağını belirtti. Ayrıca, Narin Güran cinayeti sonrası medyanın reyting uğruna yayın yasağını dikkate almamasını eleştirerek, sorumlu yayıncılığın önemine vurgu yaptı. Şahin, olayın aile ve akrabalık ilişkilerini zedelediğini ve izleyicilerde travma oluşturduğunu dile getirdi.

“REYTİNG İÇİN NARİN’İ KULLANDILAR”

Narin Güran cinayetine de ilişkin de konuşan Şahin, şunları söyledi:

“Narin kızımızın vahşice katledilmesi olayında medyamız bizi üzdü. Ne mahkemenin getirdiği yayın yasağını taktılar ne de soruşturmanın veya yargılamanın gizliliği ilkesini dikkate aldılar. Minik bir kız çocuğunun cinayetinden reyting devşirmeye kalkan medyamız beni hayal kırıklığına uğrattı. Radyo ve televizyon yayınlarını düzenleyen ve denetleyen otoritenin başı olarak çok üzüldüğümü belirteyim.”

“AKRABA VE AİLE İLİŞKİLERİ HASAR GÖRDÜ”

Sorumlu yayıncılık, hassasiyetleri gözetmek, mahremiyet vurgusu yapan Şahin, Narin cinayetinde habercilerin hiçbir kural, kaide gözetmediğini öne sürdü. “Olayın kendi zaten facia” diyen Şahin, çocukların ekran başında olduğu saatlerde cinayetin fütursuzca işlenmemesi gerektiğini vurguladı. Şahin, söz konusu aile üzerinden genel olarak aile ve akrabalık ilişkilerinin zedelendiğini söyleyerek, izleyicide travma oluştuğunu ileri sürdü.