Rus milyarder öyle bir bahşiş verdi ki, okuyan okuduğuna inanamadı

Milyarder Rus iş adamı Roman Abromoviç arkadaşlarıyla gittiği bir mekanda bahşişlerle birlikte 260 bin TL'lik ödeme yaptı.

Rus milyarder öyle bir bahşiş verdi ki, okuyan okuduğuna inanamadı

Rus işadamı Roman Abramoviç uzun bir süredir Türkiye'de bulunuyor. Rus Oligark, İstanbul'da arkadaşlarıyla gittiği mekanda 85 bin TL tutarında hesap ödedi.

MARMARİS'TEN İSTANBUL'A

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, 163.5 metre uzunluğundaki lüks yatı ile Marmaris koylarında olan Abromaoviç, rotayı mega kente çevirdi. Anadolu Hisarı'ndaki bir mekana arkadaşlarıyla giden Rus milyarder, Adana kebap, yağlı kara, küşleme ve kanat gibi yemekleri hem yedi hem de sohbet etti.

260 BİN LİRALIK ÖDEME

12.5 milyar dolar serveti olduğu bilinen Abromoviç, garsonlara 175 bin TL bahşiş bırakarak toplamda 260 bin TL ödeme yaptı. İşadamı, koruma ordusu eşliğinde mekanı terk etti.

ROMAN ABROMOVİÇ KİMDİR?

Roman Abramoviç 24 Ekim 1966'da doğdu. Rus, İsrail ve Portekizli milyarder, oligark ve politikacıdır . Chelsea FC'nin eski sahibi olmasıyla da bilinen Abramoviç, 2019 yılının Forbes listesine göre 12,9 milyar Amerikan doları olarak tahmin edilen servetiyle, İsrail'in en zengin ikinci, Rusya'nın en zengin on birinci ve Portekiz'in en zengin birinci kişisi oldu. Dünyanın 120. en zengin kişisidir. 1999-2013 yılları arasında Çukotka'da okullar, hastaneler ve altyapı inşa etmek için 2.5 milyar dolardan fazla bağışla, yaşayan diğer Ruslardan daha fazla bağışta bulunmuştur. Yahudi Kültürü ve Dini Forumu tarafından son 20 yılda Rusya, ABD, İngiltere, Portekiz, Litvanya, İsrail ve başka yerlerdeki Yahudi davalarına 500 milyon dolardan fazla katkısından dolayı tanındı. Abramoviç, eleştirmenleri tarafından bir oligark olarak gösterildi. Ayrıca Abramoviç, daha önce 2000'den 2008'e kadar Çukotka Özerk Okrugu'nun valisi olarak görev yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ