Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Rusya’da Atatürk övgüsü!

Rus devlet televizyonu Rossiya-1’de yayınlanan programa konuk olan siyaset bilimci Sergey Kurginyan Kurucu Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e övgülerde bulundu.

Rus devlet televizyonu Rossiya-1'de

Rus devlet televizyonu Rossiya-1 kanalında 2021 yılında yayınlanan bir programa katılan siyaset bilimci Sergey Kurginyan, Atatürk’ün ülkesinin bağımsızlığı için verdiği mücadeleyi anlattı. Kurginyan, kurucu Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında övgülerde bulundu MedyaGünlüğü’nden Fuad Safarov’un haberine göre, Kurginyan, “Vatan böyle savunulur” ifadelerini kullanırken “Kemal askerlerine, ‘Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum’ dedi. Çünkü artık vatan elden gidiyordu” şeklinde konuştu.

ATATÜRK’ÜN ‘LAİK TÜRKİYE’SİNE ÖVGÜLER

Öte yandan Kurginyan’ın daha önce yaptığı bir açıklamada, Atatürk’ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti’nin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesini sağlayan bir devlet modeli olduğunu söylemişti. Rusya Savunma Bakanlığının radyosuna da konuk olan Kurginyan, Atatürk’ün Türkiye’yi İslam ile kalkınmayı birleştiren ulusal bir devlete dönüştürdüğünü anlatmış ve “Türkiye, 1. Dünya Savaşı’nda kaybeden taraftaydı. Atatürk ülkesini tam bir yenilgiden kurtardı. Radikal İslam’a karşı olduğunu, Türkiye’nin İslami özgünlüğü koruyarak aydınlanma yolunda ilerleyeceğini ve Avrupa ailesinin bir parçası olacağını açıkladı” ifadelerini kullanmıştı. Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin imparatorluğu yeniden canlandırmaya ve topraklarını genişletmeye çalışmadığını kaydeden Rus siyaset bilimci, “O’nun amacı İslam dinine saygılı, İslam ile uyumlu ilişkiler kurmaya hazır laik bir devlet inşa etmekti” demişti.

‘ATATÜRK OLMASAYDI, TÜRKİYE OLMAZDI’

Kurginyan’ın yanı sıra, 2017 yılında Rus Milletvekili Aleksandr Hinşteyn de, Atatürk’ün tarihi rolünü överek, “Eğer Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı, bugünkü Türkiye de olmazdı” demişti.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD)
Sıradaki Haber Bir tütün ürününe daha zam geldi