Rusya'nın yeni devlet başkanı belli oldu!

Rusya'da seçim yarışının kazananı belli oldu.

Rusya'nın yeni devlet başkanı belli oldu!

Rusya'da gerçekleşen genel seçimlerde yeni devlet başkanı belli oldu. 112 milyon 309 bin 947 kişinin ülke içerisinde 1 milyon 890 bin 863 kişinin temsilciliklerde, 11 bin 924 kişinin de Kazakistan'da bulunan Rus Baykononur Uzay Üssü'nde oy kullandığı seçimlerde yeni devlet başkanı belirlendi.

4 İSİM MÜCAEDELE ETTİ

Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi'nin (VCIOM) sandık çıkış anketine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir kez daha seçildi. Yüzde 87,8 oy alan Putin görevini sürdürecek. Seçime Birleşik Rusya Partisi'nin desteğiyle bağımsız aday olan Putin'in yanı sıra Liberal Demokrat Parti Başkanı Leonid Slutskiy kendi partisi, Nikolay Haritonov Komünist Partisi, Vladislav Davankov da Yeni İnsanlar Partisi için yarıştı.

6 YIL DAHA

Hem sandık hem de uzaktan elektronik ortamda gerçekleşen seçimde, uzaktan oylama başkent Moskova dahil 29 bölge yapıldı. Ayrıca 2014 yılında Ukrayna'dan ilhak ettiği Kırım'ın yanı sıra 2022'de ilhak ettiği Donetsk, Herson, Luhansk ve Zaporijya'da da devlet başkanını belirlemek için sandığa gidildi. Yeniden seçimleri kazanan Vlademir Putin 6 yıl daha görevine devam edecek.

Rusya'nın yeni devlet başkanı belli oldu! - Resim : 1

Kaynak: HABER MERKEZİ