Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Saadet Partisi kongresinin iptalinin nedeni çoklu başkan adaylığı mı? Sinan Ejderoğlu ve Zafer Mutlu’ya sorduk!

Saadet Partisi’nin pazar günü gerçekleştireceği olağanüstü kongresi Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun kararı ile iptal edildi. Zafer Mutlu ve Sinan Ejderoğlu’na ‘İptal kararının nedeni çoklu genel başkan adaylığı mı?’ diye sorduk.

Saadet Partisi’nin pazar günü

Saadet Partisi’nin pazar günü gerçekleştireceği 3. Olağanüstü Genel Kurulu Genel Başkan Temal Karamollaoğlu’nun kararı ile iptal edildi. İptal edilen genel kurul en geç 30 Ekim 2025 tarihinde gerçekleşecek.

ARIKAN VE AYDIN ADAYLIĞI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temal Karamollaoğlu yeniden aday olmadığını açıklamıştı. Genel merkezin kimi aday göstereceği merak ediliyordu. Genel merkez ya Kayseri Mileltvekili Mahmut Arıkan’ı ya da İstanbul Milletvekili Birol Aydın’ı aday gösterecekti. Ancak aday belirlenmeden Parti Sözcüsü Aydın kameralar karşısına geçerek aday olduğunu açıklamıştı.

KARAMOLLAOĞLU İMZASI İLE YAYINLANDI

Aynı zamanda Kocaelili siyasetçilerden olan Birol Aydın’ın adaylık açıklamasının ardından Karamollaoğlu ise Arıkan’ı ‘genel merkez’ adayı olarak ilan etti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından parti adeta ikiye bölündü. Dün akşam ise Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun imzasını taşıyan açıklama ile kongrenin iptal edildiği duyuruldu. Gerekçe olarak ise ‘görülen lüzum üzerine’ denildi.

NORMAL KONGRE TAKVİMİNE GÖRE…

Bir önceki Saadet Partisi Olağan Genel Kurulu 30 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşmişti. Saadet Partisi’nde normal kongre takvimi ise 1 Kasım 2024’te başlıyor. Buna göre Saadet Partisi Büyük kongresinin en geç 30 Ekim 2025 tarihine kadar yapılması gerekiyor.

EJDEROĞLU VE MUTLU’YA SORDUK

Nokta Gazetesi olarak Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK) Sinan Ejderoğlu ve Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu’ya ‘İptal kararının nedeni çoklu genel başkan adaylığı mı?’ diye sorduk.

Sinan Ejderoğlu

EJDEROĞLU: FARKLI DÜŞÜNENLER OLABİLİR

Saadet Partisi GİK üyesi Sinan Ejderoğlu konu ile ilgili yapılan ‘parti içi çatışma’ sözlerinin doğru olmadığını vurgulayarak “Partiler içerisinde farklı düşünen insanlar olabilir. Bu da partiler için gayet doğal ve normal bir durum. Genel başkanımız Temel Bey açıklmasında ‘lüzum üzerine’ dediğini göre kendi açısından bir lüzum görmüştür.

“NORMAL AKIŞINDA DEVAM EDECEK”

Partinin birliktelik ve beraberliğin sağlanması için bu kararı gerekli görmüştür. Partinin güçlü kalması için zamanında yapılmasını doğru görmüştür. Kongre süreci normal akışında devam edecek. Genel başkanımız gerçekleşecek süreçte çekişmenin yaşanmasını istememiştir. Böylece daha sağlıklı bir kongre yaşanacaktır” dedi.

Zafer Mutlu

MUTLU: KIRILMA YAŞANMASIN DİYE

İl Başkanı Zafer Mutlu ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Genel başkanımız 2 adaydan dolayı parti içinde bir kırılmanın ve cümbüşün yaşanmasını istememiştir. Birlik beraberlik içerisinde, genel başkanımızın onayı ile ortak aday çıkmasınının gerekli olduğunu görmüştür.”