Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Saatler Ne Zaman Geri Alınacak 2024? Kış Saati Uygulaması Ne Zaman?

Eylül ayının bitmesine sayılı gün kala vatandaşlar saatlerin geri alınıp alınmayacağını sorgulamaya başladı. Sabah erken saatlerde işe ya da okula gidenler gözlerini saatlere çevirdi. Peki, saatler geri alınacak mı? Kış saati uygulaması ne zaman? İşte yanıtı..

Eylül ayının bitmesine sayılı

Sonbahar mevsimine girişle birlikte havanın erken kararması başladı. 2024 eylül ayının son günlerini yaşadığımız bugünlerde okula ve işe erken saatlerde giden vatandaşlar havanın ne zaman aydınlanacağını merak etti. Bu noktada arama motorlarında kış saati uygulaması araştırmaları yapıldı. Çok sayıda vatandaş saatler geri alınacak mı sorusuna yanıt aradı. Peki, saatler ne zaman geri alınacak 2024? Kış saati uygulaması ne zaman? İşte merak edilenler..

SAATLER NE ZAMAN GERİ ALINACAK 2024?

Türkiye’de 2016 yılından bu yana daimi yaz saati uygulaması kullanılıyor. Hükümet güneş ışığından daha fazla faydalanmak ve enerji tasarrufu sağlamak için daimi yaz saati kullanıyor. Çeşitli Avrupa ülkeleri ile Türkiye’de her yıl kullanılan kış saati uygulaması uzun süredir kullanılmıyor. 2024 yılında kalıcı yaz saati uygulaması kesintisiz olarak devam edecek. Kış saati uygulaması 2024 yılında uygulanmayacak. Yani saatler geri alınmayacak.