Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Saatlerce tren hattında mahsur kaldılar!

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde TUBİTAK’ta bulunan ormanlık alanda bu akşam saatlerinde çıkan yangın nedeniyle İzmit-Söğütlüçeşme hızlı treni durduruldu. Yolcular saatler boyunca trende mahsur kaldı. İşte detaylar…

Bu haberin fotoğrafı yok

TÜBİTAK yerleşkesindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen sebeple bu akşam saatlerinde yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine Gebze, Darıca ve Dilovası ilçeleri başta olmak üzere, birçok ilçeden itfaiye, orman ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgede 290 kişi, 4 uçak, 2 helikopter yangına müdahale etti. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal da bölgede çalışmaları koordine etti. Yangın kontrol altına alınırken soğutma çalışmaları devam ediyor.

TREN SEFERLERİ AKSADI

Yangın nedeniyle bugün saat 16.58 İzmit-İstanbul (Söğütlüçeşme) hızlı trenine binen yolcular enerji kesintisi nedeniyle trende mahsur kaldı. Konu ile ilgili Nokta Gazetesi’ne ulaşan bir okuyucumuz, o anları anbean anlattı. Trenin durması ve orman yangını nedeniyle yolcuların büyük bir panik yaşadığını söyleyen okuyucumuz, şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul – Ankara trenine İzmit’ten 16.58’de bindik. Tren Hereke’de durdu ve Gebze’deki yangın nedeniyle raylardaki elektriğin kesildiği söylendi. Tren geri geri manevra yapıp Hereke İstasyonu’nda vardı ve burada beklemeye başladı. Yaklaşık 2 saat bekledik. Bazı yolcular trene binmeden ayrıldılar. Acelesi olanlar için durakları söylediler ve ücretsiz olarak otobüs ile nakil edilecekleri söylendi. 

BÜYÜK PANİK YAŞANDI

İki buçuk saat sonra yani beş buçuktan sekize kadar bekledik. Trende yine elektrikler kesildi ve yolcuların bazılar panik anları yaşadı. Hatta birisi bağırarak “Bize bir şey mi yapacaklar?” dedi. Saat sekiz buçukta tekrar tren hareketlendi ancak çok ağır ilerledi. Elektrikler yine birkaç kez gittik geldi. Bir ara konunun yangından ziyade trenin arızası ile ilgili olduğunu düşündük. 16.58’de bindiğim trenden İstanbul Söğütlüçeşme’de 22.13’te indim. Çok durup katlığımız için bazı yolcularda mide bulantısı, bazı yolcularda baş ağrısı meydana geldi.  Çok şükür bunun dışında önemli bir sorunumuz olmadı. Hepimize geçmiş olsun.”