Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sadece 32 günde net kazanç 5.621 TL! Banakların vadeli mevduat faiz oranları rekor kırdı! Paranızı bu hesaplara yatırırsanız…

TCMB’nin üst üste aldığı faiz artırma kararları sonrasında bankaların vadeli mevduat faiz oranları da rekora gidiyor. Bu kapsamda 32 günlük vadeli bir hesap açtıranlar için vade sonunda net kazanç 5.621 TL’ye kadar çıktı.

TCMB’nin üst üste aldığı

Türkiye’de yeni ekonomi kadrosunun göreve başlamasının ardından faiz oranları yeniden yükselmeye başladı. Rasyonel ekonomi politikalarına dönüş sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından politika faizleri üst üste rekor düzeyde artırıldı.

Faizlerde yaşanan bu artışlar sonrasında bankaların faiz oranları da değiştir. Bir yandan rekabet içinde olan bankalar, diğer yandan artan faiz ortamında 32 günlük vadeli mevduat hesaplarında da çok daha cazip teklifler sunmaya başladı.

32 GÜNLÜK EN YÜKSEK FAİZ VEREN BANKA HANGİSİ?

32 günlük vadeli mevduat hesapları kapsamında bankaların vade sonu net getirisi bir hayli yükseldi. Bu kapsamda Akbank Vadeli Hesap yüzde 45 faiz oranları ile 92 – 400 gün vadede en yüksek faiz oranlarını sunuyor.

Akbank’ın yanı sıra ING Bank e – Turuncu Hesap, Odeabank ve Burganbank On Plus tarafından yüksek oranlar sunuluyor. Yüze 40’ı aşan vadeli mevduat faiz oranları sonrasında risksiz şekilde kenardaki parasını katlamak isteyenler için en iyi teklifler sunuluyor.

150 BİN TL’NİN 32 GÜNLÜK GETİRİSİ NE KADAR?

32 günlük vadeli mevduat faiz hesaplamasında ise yatırılan tutar ve vade oranları etkili oluyor. Kenarda 150.000 TL’si olanların yüksek faiz oranlarına sahip bankalara paralarını yatırmaları halinde vade sonunda alacakları net kazanç oranları ise bir hayli yükseldi.

150.000 TL’nin 32 günlük vadede en yüksek net kazanç getirisi ise 5.621,92 TL olarak hesaplanıyor. Banklara göre 150 bin TL için 32 günlük vadede en yüksek vadeli mevduat faiz getirisi ise şöyle:

– Burganbank ON Plus: 5.621,92 TL

– Alternatif Banak VOV Hesap: 5.496,99 TL

– Odeabank Yeni Vadeli Mevduat Hesabı: 5.496,99 TL

– Denizbank E – Mevduat: 5.122 TL

– Ing Bank e – Turuncu Hesap: 5.000 TL