Sağlam çok dobra ama kalp kırabilir

Erdem Övüç

Erdem Övüç

Tüm Yazıları

Kocaelispor’da Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın takıma transfer yapılması ile ilgili söylemi ne kadar doğru bir açıklamaysa kalite sorgulaması yapması ise takım içi dengeler açısından çok da sağlıklı bir yorum olmadı.

Takımda transfer çalışmaları devam ediyor. Herkes gibi ben de geciktiğimizi düşünüyorum.

Şunu şurasında 12 gün kaldı ve bize en az 5-6 futbolcu daha gelecek.

Eyüp, Bandırma, Göztepe, Çorum, Manisa, Sakarya gibi takımlar güzel kadrolar kurdular. Bu takımlar takviyelerine devam ediyor ve artık ligde oynayacakları sisteme uyarlı bir düzene giriyor.

Haliyle teknik patron Ertuğrul Sağlam takıma gelecek olan en az 5 futbolcunun adaptasyonu ve sisteme dahil etmesi hususunda ciddi bir mesai harcanacağını bildiği için doğal olarak duruma refleks gösteriyor.

Dediğim gibi bu refleksinde yerden göğe kadar haklı.

2000 yılından beri bu meslekte yer alan birisi olarak bugüne kadar çalıştığımız en dobra teknik direktörlerinden birisinin Ertuğrul Sağlam olduğunu net bir şekilde ifade etmek isterim.

Sağlam çok dobra ama kalp kırabilir - Resim : 1

İlk etapta, tesislerde yaptığı açıklamada, Brunga Tesisleri’nin yetersizliğini açık bir dille aktardı.

Önce Afyon, ardından Düzce’de de genel olarak transferdeki gecikmeyi ifade etti Sağlam hoca.

Tekrar ediyorum, son derece haklı bir düşünce ancak kalite noktasında yaptığı değerlendirme takım içinde huzursuzluk doğurabilir.

Bizler, içerisi ile dışarısının dengeli olması adına da misyon üsteniriz. Bunu yapmak zorundayız çünkü futbolcunun ayağına bakıyoruz ve her birinin mental açıdan da diri kalmasını sağlamalıyız.

Ben ne sosyal medya yazarıyım ne de takipçi kasmak için ortaya ulu orta, duyduğu her futbolcuyu gündeme getiren birisiyim.

Bu kulübün menfaati için yuttuklarım ordu doyurur.

Zaten sosyal medya denilen olay büyük bir çöplüğe dönüştü. Bu konuyu en güzel Aziz kardeşim özetledi, üzerine bir şey yazmama gerek kalmadı.

Şunu anlatmak istiyorum…

Gökhan, Harun, Alihan, Yalçın, Yusuf Cihat, Diogo, Onur, Atila, Mehmet Yılmaz, Emre Nefiz, Beykan, Cem, Atabey gibi futbolcular Süper Lig, 1. Lig gördüler. Kısacası bu ligi iyi biliyorlar. Bu nedenle bir “Kalite” açıklaması bu tür futbolcuların duygularını düşürebilir.

Ki bunun kamuoyuna duyurulması huzurluk da yaratabilir.

Ertuğrul Sağlam hocaya inanıyor ve güveniyoruz. Heyecanına sahip çıkıyor ve heyecanını destekliyoruz.

Kuşkusuz yaptığı yorumda “Bizim takım kalitesiz” demek istemedi, böyle bir şey de olamaz.

Benim düşüncem o dur ki, işin final kısmında, fark yaratan oyuncuya ihtiyacımız olduğunu belirtmek istediğini düşünüyorum.

Bizim sosyal medyada da Ertuğrul Sağlam’ın açıklamasından sonra teknik adama hak verenler oldu ve “Doğru diyorsun hocam. Bizim takım kalitesiz. Bu takımdan bir şey olmaz” gibilerinden bomboş yorumlar yapıldı.

Zaten bir kaos olsun diye bekleyen tipler de var bu camiada!

Toparlamak gerekirse, ben bizim takımın kalitesiz olduğuna asla inanmıyorum, bu takım geçen sezon direkt 1. Lig’e yükseldi.

An itibari ile bizim takımdan kim serbest kalırsa çok sayıda kulüp başlarına üşüşür.

Az önce dediğim gibi, fark yaratan futbolcuların, özellikle de bu farkı yaratacak olan yabancı futbolcuların takıma katılması gerektiğini ben de düşünüyorum.

Bunu sadece ben değil, takımdaki futbolcular da biliyor ve istiyor.