Ertuğrul Sağlam: Son haftaya kadar bu yarış devam edecek

Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 1-1 sona eren Boluspor maçı sonrası basın toplantısında konuştu. Sağlam “Son haftaya kadar bu yarış devam edecek” derken, oyundan memnun olmadığını, saha zemininin elverişli olmamasının oyunlarını olumsuz etkilediğini de sözlerine ekledi.

Ertuğrul Sağlam: Son haftaya kadar bu yarış devam edecek

SAMSUNSPOR’DA YAŞADIK

1. Lig’inin 22. haftasında Kocaelispor deplasmanda Boluspor ile karşı karşıya geldi. Körfez ekibi kısır bir futbolun oynandığı karşılaşmadan 1-1’lik beraberlikle ayrılırken maçın ardından Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam açıklamalarda bulundu. Sağlam, “Son haftada bile şampiyonun belirlendiği, ki biz bunu Samunspor’da yaşadık, son haftaya kadar bu yarış devam edecek” diye konuştu.

BÖLÜM BÖLÜM BOLUSPOR İYİ OYNADI

Maç sonrasında yaptığı açıklamada Ertuğrul Sağlam “Keyif veren bir skor ortaya çıkmadı. Zeminin de bunda etkisi var ama hiçbir şekilde bunu mazeret olarak sunmuyorum. İkinci yarıda bölüm bölüm Boluspor iyi oynadı. Sakin olmaya çalıştık. Fakat net pozisyon olmadan ikinci yarıyı tamamladık. Maç maalesef istemediğimiz bir şekilde bitti. Bu tür deplasmanlar zor oluyor” dedi.

TANQUE KRİZİ YAŞADIK

2 puan kaybına üzgün olduklarını ancak ligde puan kayıplarının her zaman olacağını ve zirveyi zorlayan takımların bunu yaşadığını dile getiren tecrübeli teknik adam, “İyi bir maç oynadığımızı söyleyemem. Artık yapmamız gereken hem yeni transferlerimizin adaptasyonunu tamamlayıp daha iyi bir takım görüntüsüne ulaşabilmek. Maalesef sezon başında da bu sıkıntıyı yaşadık. Devre arası takviyelerinde de özellikle ihtiyacımız olan hem orta sahayı hem de forvette Tanque krizi yaşadık. Mevcut oyuncuların içinden iyisini almaya çalıştık. Bu durum bizi olumsuz etkilemeyecektir inşallah” diye konuştu.

ÖNÜMÜZDE UZUN BİR YOL VAR

Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam; “Normalde bu maçta Tanque ile oynarken Ramil’i tam istediğimiz gibi kullanamadık. Sonrasın da Chris’i aldık. Fakat oyunla beraber ön taraftaki üretkenliği sağlayamadık. Üzgün olduğumu söylüyorum ama önümüzde çok uzun bir yol var. Bir an evvel kaybettiğimiz 2 puanın bize olumsuz bir durum oluşturmasına izin vermeden önümüzdeki haftaya odaklanmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

HERŞEYİN DEĞİŞTİĞİ BİR FUTBOL İKLİMİ

Önlerinde 7-8 günlük bir süre olduğunu ve hedefe inanmış bir topluluk olarak devam edeceklerinin altını çizen Sağlam; “12 haftalık bir periyot var. Uzun bir dönem. Son 2-3 haftada bile her şeyin değiştiği bir futbol ortamı yaşıyoruz. Son haftada bile şampiyonun belirlendiği, ki biz bunu Samunspor’da yaşadık, son haftaya kadar bu yarış devam edecek” dedi.

EN KÖTÜ İKİNCİ BİTİRECEK FİKSTÜR

Ertuğrul Sağlam; “3 takımlı bir yarış gibi görünüyor. Eyüpspor biraz daha önde arkada 2 takım ikincilik için yarışıyor gibi görünse de ben bu ligde çok daha farklı skorların alınabileceğini söylüyorum. Biz diğer takımların aldığı sonuçlara bakmadan kendi oynadığımız maçların hepsini kazanırsak ligi en kötü 2. olarak bitirecek bir fikstür var önümüzde” sözlerine yer verdi.

SAĞLAM’DAN TRANSFER SÖZLERİ

Transferler hakkında da konuşan Ertuğrul Sağlam kulüpte oyuncuların isimleri konuşulmaya başladıktan 5 dakika sonra yerel medyada zikredilmeye başladığını ve bundan dolayı 1-2 transferin bozulduğunu söyledi. Sağlam yaptığı açıklamada; “Biz transferde birçok oyuncuyla görüşme yaptık o oyuncuların ismi kulüpte konuşulmaya başladıktan 5 dakika yerel medyada bu isimler zikredilmeye başladı. Yani bu bizim kulübümüz için gerçekten büyük bir sıkıntı. O yüzden de 1-2 transfer bozuldu” açıklamasında bulundu.

SIKINTILI BİR SÜREÇ

Ertuğrul Sağlam şu şekilde devam etti. Tam “Bitti” derken İsrail’de oynayan Pierrot, Birleşik Arap Emirlikleri’nden aldığımız Afobe transferi gerçekleşmedi. Nikolic’te de aynı şey yaşandı. Acı bir tecrübe yaşadık yani. Transferin son 2 gününde istediğiniz oyuncu alabilmenin bir yolu vardır, parayı bastıracaksınız, bir takımın iyi oyuncusunuz, söküp alacaksınız. Aynı Japon takımının bize yaptığı gibi. 750.000 Euro’yu yatırdı. Kendisine de 1.000.000 mu neyse artık verdi, oyuncuyu aldı gitti. Dolayısıyla o saatte çok süper ve mükemmel bir oyuncuyu bizim alma şansımız yoktu zaten.

KÖTÜ YAKALANDIK

Partizan da Nikolic için son gün, son saniyede adamlar diyor ki “Ben de onun yerine oyuncu koymak zorundayım, koyamıyorum” diyor. Velhasıl böyle sıkıntılı bir süreçti. Mevcutların içerisinden alabileceğimiz bize faydalı olabileceğini düşündüğümüz, beklediğimiz oyuncuyu aldık. Yani bu konuda çok iddialı olduğumuzu söyleyemeyiz açıkçası. Bu da tabii herhalde herkese çok ciddi anlamda bir tecrübe olur. Yani kötü yakalandık açıkçası.