Sağlık Bakanlığı 419 personel alımı kura çekimi ne zaman, saat kaçta? İllere göre kura çekimi tarihleri...

Sağlık Bakanlığı 419 personel alımı kura çekimi ne zaman, saat kaçta? İllere göre kura çekimi tarihleri...

Sağlık Bakanlığı tarafından 419 sözleşmeli personel alımı için yapılan başvurular, 4-8 Aralık tarihleri arasında İŞKUR üzerinden tamamlandı. Başvuruların sona ermesinin ardından adaylar, başvurdukları illere göre kura çekimi tarihlerini beklemeye başladı.

Kura Çekimi Tarihleri ve Detayları

İllere göre ilan edilen kadronun 4 katı kadar asil ve 4 katı kadar yedek adayın belirleneceği kura çekimi, tamamı Ankara'da düzenlenecek. Kura çekimi, 22 Aralık Cuma günü saat 09.00 ile 18.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Bu önemli etkinlik, Sağlık Bakanlığı Youtube hesabından canlı olarak yayınlanacak.

Alım için en fazla kontenjan 226 ile İstanbul'a ayrılırken, diğer illerdeki kontenjanlar şu şekilde belirlendi: Erzincan 12, Bursa 31, Antalya 13, Kocaeli 12. Kura çekimi sonucunda belirlenecek asıl ve yedek adayların listesi, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasından duyurulacak.

Kura tarihleri, saatleri ve atamaya dair diğer önemli bilgiler de yine Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde paylaşılacak. Adaylar, kura sonuçlarına ve atama sürecine ilişkin tüm bilgileri bu platform üzerinden takip edebilecekler. Tebligat yerine geçecek olan bu duyurular, adayların adreslerine posta yoluyla ayrıca iletilmeyecek.

İLLERE GÖRE KADRO DAĞILIMI

ADIYAMAN SOSYALLEŞTİRME BÖLGESİ 4

AFYONKARAHİSAR SOSYALLEŞTİRME BÖLGESİ 2

AĞRI SOSYALLEŞTİRME BÖLGES 1

AKSARAY SOSYALLEŞTİRME BÖLGESİ 2

ANKARA SOSYALLEŞTİRME BÖLGESİ 1

ANTALYA SOSYALLEŞTİRME BÖLGESİ 13

ARDAHAN SOSYALLEŞTİRME BÖLGESİ 1

BALIKESİR SOSYALLEŞTİRME BÖLGESİ 4

BURSA SOSYALLEŞTİRME BÖLGESİ 31

ERZİNCAN SOSYALLEŞTİRME BÖLGESİ 12

GAZİANTEP SOSYALLEŞTİRME BÖLGESİ 4

HATAY SOSYALLEŞTİRME BÖLGESİ 6

İSTANBUL SOSYALLEŞTİRME BÖLGESİ 226

ALIM YAPILACAK İLLERİN TAMAMINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ