Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sahte zeytinyağına aman dikkat; işin uzmanı uyardı, fiyat aralığını verdi! Sağlığınız risk altında olabilir

Sağlık açısından risk oluşturan sahte zeytinyağından uzak durmayı tavsiye eden Ziraat Mühendisi ve Tarım Danışmanı Mesut Özmenay, sahte zeytinyağına ilişkin ayrıntılı bilgi verdi. İşte detaylar…

Sağlık açısından risk oluşturan

Pandemiden bu yana artan gıda fiyatlarının en çok etkilediği ürünlerden biri olan zeytinyağı, bu sene uçuk rakamlara kadar ulaştı. Bu nedenle de artan fiyatların getirdiği bir tehlike olan ‘sahtecilik’ zeytinyağı sektörünü de sardı. Zeytinyağında sahteciliğin her geçen gün arttığına dikkat çeken Ziraat Mühendisi ve Tarım Danışmanı Mesut Özmenay, zeytinyağı fiyatlarının sezon içerisinde daha da yükseleceğini söyledikten hemen sonra zeytinyağının sahtesine karşı uyarı yaptı.

Sağlık açısından son derece riskli olan sahte gıdaların başında gelen sahte zeytinyağının tehlike şaşmaya devam ettiğine dikkat çeken Mesut Özmenay, özellikle de bu gıdaların fiyatta ayırt edici olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle zeytinyağı alırken fiyat aralığının mutlaka piyasaya yakın olması gerektiğini söyleyen Özmenay, güncel fiyat aralıklarını da açıklayarak, sahte zeytinyağı uyarısını yaptı. İşte Ziraat Mühendisi ve Tarım Danışmanı Mesut Özmenay’ın o açıklamaları…

SAHTECİLER, POPÜLER MARKALARI KULLANIYOR

Son dönemlerde yaşanan sahte gıda ürünlerindeki artış, uzmanları harekete geçirdi. Uyarıları sıklaştıran uzmanlar, tüketicilerin sahte gıdalardan uzak durmasının önemli olduğuna dikkat çekerken; son açıklama Ziraat Mühendisi ve Tarım Danışmanı Mesut Özmenay’dan geldi. Popüler zeytinyağı markalarının ismini kullanarak sahte zeytinyağını piyasada kol gezdiğini belirten Özmenay, elle toplanan zeytinlerden elde edilen zeytinyağına yönelmenin en sağlıklısı olduğunu belirtti. Soğuk sıkım ve sıcak sıkım yöntemleri arasındaki farklara da değinen uzman isim, soğuk sıkımın düşük sıcaklıklarda gerçekleştiğini söylerken, bu sıkım yöntemde daha fazla aroma ile besin değerinin korunduğuna dikkat çekti. Bir uyarı da yapan uzman, bu sıkım yönteminde verimin düşük olduğunu bildirdi.

FİYATLARIN YAKIN ZAMANDA ARTMASI BEKLENİYOR

Ziraat Mühendisi ve Tarım Danışmanı Mesut Özmenay’dan sıcak sıkıma ilişkin de açıklama geldi. Sıcak sıkım zeytinyağlarında bazı aroma ve besin değerlerinin kaybolabileceğine dikkat çeken Özmenay, tüketicileri sağlıklı ve kaliteli olduğundan emin oldukları markaları tercih etmeleri noktasında uyardı. Zeytinyağı alırken yapılması gerekenlere de dikkat çeken uzman, “Menşe bilgileri, işlem türü (soğuk sıkım veya sıcak sıkım), kalite derecesi ve marka bilgileri kontrol edilmelidir” diye konuştu. Zeytinyağında cam şişeyi öneren Özmenay, “Çünkü cam, ışık ve hava geçirmez, bu da zeytinyağının kalitesini daha iyi korur” ifadelerini de açıklamalarına ekledi. Öte yandan Özmenay’dan fiyatlara ilişkin de açıklama geldi. Geçen yıl 74 TL olan zeytinyağının bu sezon 295 TL’ye çıkarak 315 TL’den raflara geldiğine dikkat çeken uzman isim, önümüzdeki günlerde zeytinyağının 500 TL olabileceğini belirtti.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul, Beyoğlu'nda yabancı uyruklu kişinin
Sıradaki Haber Maymun çiçeği iddialarına cevap geldi