Sakaryaspor'un anlaşmaya vardığı Michel Salgado kimdir? Michel Salgado kariyeri

Sakaryaspor'un yeni kulüp başkanı Gökhan İn, Real Madrid efsanelerinden Michel Salgado ile teknik direktörlük konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı. Hafta içi Türkiye'ye gelmesi beklenen Salgado kimdir?

Sakaryaspor'un anlaşmaya vardığı Michel Salgado kimdir? Michel Salgado kariyeri

Sakaryaspor, olağan seçimli genel kurulda başkanını seçti. Yeni başkan Gökhan İn, anlaşma sağladıkları teknik direktörü açıkladı.

Miguel Ángel "Míchel" Salgado Fernández, 22 Ekim 1975 doğumlu İspanyol eski bir futbolcudur ve sağ bek pozisyonunda oynamıştır. "Il Due" lakabıyla bilinen Salgado, çekişmeli mücadeleleri ve hücum oyunuyla tanınmıştır. Celta'daki başarılı performansının ardından Real Madrid'de on yıl boyunca görev almış ve ayrıca üç sezon boyunca Blackburn Rovers forması giymiştir.

Sakaryaspor'un anlaşmaya vardığı Michel Salgado kimdir?

Kulüp Kariyeri

Celta: As Neves, Pontevedra, Galiçya doğumlu Salgado, profesyonel kariyerine memleketi RC Celta de Vigo'da başlamıştır. Celta'dayken, 1998 yılında Atlético Madrid'in Juninho Paulista ile karıştığı bir olayda, Paulista'nın tehlikeli müdahalesi sonucu altı ay sahalardan uzak kaldı ve o yılki FIFA Dünya Kupası'nı kaçırdı.

Real Madrid: 1999'da, Real Madrid, Salgado'yu 11 milyon avroya transfer etti. İlk sezonunda 29 lig maçına çıkan Salgado, aynı zamanda kulübün UEFA Şampiyonlar Ligi zaferine katkı sağladı. İlk yedi yılında Real Madrid'in ilk tercihi olan Salgado, 2006-07 sezonunda genç yetenek Sergio Ramos tarafından yedeğe düşürüldü.

Sakaryaspor'un anlaşmaya vardığı Michel Salgado kimdir?

Blackburn Rovers: 2009'un başlarında, 34 yaşındayken Salgado, Premier League ekibi Blackburn Rovers'a transfer oldu ve Sam Allardyce'in beğenisini kazanarak iki yıllık bir sözleşme imzaladı. İlk sezonunda 27 maça çıkan Salgado, Ewood Park'ta emekli olmayı planladığını söyledi.

Kaynak: Pelin ÖZDEMİR