Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Salgınlar artmıştı: İşte en fazla artış yaşanan şehir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine toplantısının ardından gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Artan üst solunum yolları enfeksiyonunda son tabloyu anlatan Bakan Koca, acile başvurularda yüzde 20 artış olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde solunum yolu enfeksiyonlarında yaşanan artışa ilişkin “Mevsim şartları nedeniyle beklenen sonuç bu olduğu için, endişe edilecek bir durum yok. Bununla birlikte geçen yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20’ye yakın artış olduğunu söyleyebiliriz. En fazla artışın olduğu il İstanbul” dedi.

“ARTIŞ VAR”

En çok vakanın yaşandığı şehrin İstanbul olduğunu söyleyen Koca, özetle şunları söyledi:

1İçinde bulunduğumuz kış aylarında, bilhassa virüslerden kaynaklanan üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış görülmektedir. Bu artışlar, ülkemize mahsus değil. Kış aylarının sürdüğü diğer ülkelerde durum benzer şekilde. Mevsim şartları nedeniyle beklenen sonuç bu olduğu için, endişe edilecek bir durum yok. Bununla birlikte geçen yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20’e yakın artış olduğunu söyleyebiliriz. En sık grip yani influenza, sonra RSV ve Kovid görülmektedir.