Salim Ababoz: Hüseyin başkanımız herkese tek tek dokunacaktır

Judoda 2020 Sydney Olimpiyat Oyunları şampiyonu Hüseyin Özkan, Judo Federasyonu Genel Kurulu öncesi federasyon başkanlığı adaylığını Kocaeli’de açıkladı. Judo Milli Takımı Antrenörlük yapmış Salim Abanoz “Hüseyin başkanımız sporculara tek tek dokunacaktır” dedi.

Salim Ababoz: Hüseyin başkanımız herkese tek tek dokunacaktır

ÇOK ACI VERİCİ

Kendisini tanıtarak sözlerine başlayan Abanoz, maliyetli denildiği için dünya şampiyonasına sporcu gönderilememenin çok acı verici olduğunu ifade etti ve şu şekilde konuştu: Judoya Kocaeli’de başladım ve 16 yıl Kocaeli’de kaldım. Kadromuzu da burada aldım. Şu an Antalya’dayım. Ancak çocuklarım Kocaeli’de dünyaya geldi ve büyüdü. Amacım olimpiyatlarda madalyalar alabilecek sporcular yetiştirmek. Peru’daki son dünya şampiyonasında “Maliyetli” diye sporcu gönderememek çok acı verici. Bunların sorgulanması gerekiyor.

SAYGI YOK

Unutulan kulüplerimiz, yetişmiş olan hocalarımız var ancak kendilerine saygı yok. Türki cumhuriyetler ile bağlantılarımız kuvvetli. Onlarla birlikte hareket edeceğiz. 52 kilo Özbek bir kız sporcumuz var. Paris’te yıldız Japon rakibini mağlup etti. Bu kız sporcumuzu bu noktalara getiren iki de Yunan ve Alman yabancı antrenörü var. Ümitlerde bir tek Türkiye şampiyonası oluyor. Orada başarılı oldun oldun, olamadın hiçbir yere gidemiyorsun.

Salim Ababoz: Hüseyin başkanımız herkese tek tek dokunacaktır - Resim : 1

EŞİT DAVRANMAMIZ GEREKİYOR

Çocuklarımıza yeteri kadar fırsat verilmiyor. Çok güzel, gelecek vaat eden kız ve erkek sporcularımız var. Bu sporcularımıza dokunmamız, her birine eşit davranmamız gerekiyor. Tüm sporculara, kulüplere, antrenörlere ve hakemlere tek tek dokunacağına inandığımız Hüseyin başkanımız ile tüm bunların sağlanacağını düşünüyoruz. Güzel bir ekiple, maddi manevi Hüseyin Özkan başkanımızın yanındayız. Çıktığı yolda kendisine başarılar dilerim.

Salim Ababoz: Hüseyin başkanımız herkese tek tek dokunacaktır - Resim : 2

Kaynak: Erdem Övüç