Samet Aybaba kimdir, nereli? Samet Aybaba hangi takımlı? Samet Aybaba'nın işi ne?

Samet Aybaba kimdir, nereli? Samet Aybaba hangi takımlı? Samet Aybaba'nın işi ne?

Beşiktaş'ın efsane futbolcularından biri olarak tanınan Samet Aybaba, futbolculuk kariyerinden sonra teknik direktörlük ve yöneticilik alanlarında da başarılar elde etmiş bir isimdir. Peki, Samet Aybaba kimdir, nereli, hangi takımlarda forma giydi ve şu anda hangi görevi üstlenmektedir?

Samet Aybaba'nın Futbolculuk Kariyeri:

Samet Aybaba, 3 Şubat 1955 tarihinde Adana'da doğdu. Futbolculuk kariyerine 1977'de Beşiktaş'a transfer olarak başladı. Beşiktaş'ta defans mevkiinde forma giyen Aybaba, 11 yıl boyunca takımının önemli isimlerinden biri oldu. Beşiktaş'ta toplam 334 lig maçına çıkarak sekiz gol attı. Aybaba, 1982 ve 1986'da olmak üzere iki kez Türkiye Ligi şampiyonluğu yaşadı. Ayrıca, bir kez Süper Kupa, bir kez Başbakanlık ve iki kez TSYD Kupası'nı kazandı. Beşiktaş'a uzun yıllar kaptanlık yapan Samet Aybaba, Temmuz 1998'de jübile yaparak futbolculuk kariyerini noktaladı.

Samet Aybaba'nın Teknik Direktörlük Kariyeri:

Futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktörlük alanına geçen Aybaba, Kayserispor, Gençlerbirliği, Trabzonspor, Sivasspor ve Adana Demirspor gibi takımları çalıştırdı. 2001 yılında Gençlerbirliği ile Türkiye Kupası'nı kazanan Aybaba, Trabzonspor ile de 2003 Türkiye Kupası'nı elde etti. Mart 2017'de Sivasspor'un başına geçen Aybaba, 1,5 yıl içinde takımı Süper Lig'e çıkarttı. Son olarak, Haziran 2023'ten itibaren Beşiktaş JK'nin futbol şube sorumlusu olarak görev yapmakta ve takıma genel kaptanlık yapmaktadır.

Samet Aybaba'nın uzun süren futbolculuk ve başarılı teknik direktörlük kariyeri, Beşiktaş camiasında unutulmaz bir isim olarak yer almaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ