ŞAMPİYON İzmit Zirve! “59-47”

U-16 Yıldız Kızlar Basketbol Ligi’nde şampiyon Kocaeli Basket’i 59-47 mağlup eden İzmit Zirve Basketbol Kulübü Kocaeli’nin en büyüğü oldu. Maçın ardından dereceye giren takımları kupa ve madalyaları takdim edildi.

ŞAMPİYON İzmit Zirve! “59-47”

SKOR ÜSTÜNLÜĞÜ SÜREKLİ ZİRVEDEYDİ

Bu sezon basketbolun unutulmaz isimlerinden, Kağıtspor’un eski basketbol şube sorumlusu, merhum Yılmaz Erten adına düzenlenen U-16 Yıldız Kızlar Basketbol Ligi’nde heyecan sona erdi. Kocaeli Basket ile İzmit Zirve takımlarının 16 yaş grubu şampiyonluk maçına çıktı. İzmit merkezde yer alan Atatürk Spor Salonu’ndaki maçı İzmit Zirve 59-47 kazandı ve Kocaeli şampiyonu oldu. İki takımımız da ilimizi Marmara Bölge Şampiyonası’nda temsil etmeyi garantilemişti. Marmara Şampiyonası grup maçları Tekirdağ ve Edirne illerinde yapılacak.

GEÇEN SEZON TÜRKİYE 9.’LUĞU MAÇINA ÇIKMIŞLARDI

Sporcu velilerinin hayli ilgi gösterdiği karşılaşmaya çok iyi başlayan İzmit Zirve bir ara skoru 28-4’e getirdi. İzmit Zirve’nin maçı rahat kazanacağı düşünülürken ikinci yarıda Kocaeli Basket farkı 8 sayıya kadar (51-43) kadar indirdi. Ancak maçın son bölümlerinde rakibinin daha fazla yaklaşmasına izin vermeyen İzmit Zirve mücadeleyi 12 sayı farkla kazanmasını bildi.

ÖDÜLLERİ PROTOKOL VE KIZI FUNDA HANIM TAKDİM ETTİ

Derbi niteliği taşıyan maçın ardından takımlara kupa ve madalyalarını protokol üyeleri ile merhum Yılmaz Erten’in kızı Funda Akgün takdim etti. Akgün “Gerçekten benim için çok duygu dolu bir andı. Babamızı böylesi tatlı kızlarımızın mücadelesinde anmak beni ziyadeyiyse onurlandırdı. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi borç bilirim” dedi. Kocaeli U-16 Basketbol Ligi’nde şampiyon İzmit Zirve, ikinci Kocaeli Basket, üçüncü Kocaeli GSK ve dördüncü de Kocaeli Doğuş Spor Kulübü oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ