Sanayi Şehri Değil, Siyaset Şehri KOCAELİ…

Berkan Aslan

Berkan Aslan

Tüm Yazıları

Doğal güzelliklerinin farkında olmayan ve bu güzellikleri pazarlayamayan bir şehir KOCAELİ.

Türkiye'nin en fazla sivil toplum kuruluşunun olduğu her bir şehrin vakfının ve derneğinin bulunduğu, herkesin sürekli bir şeyler yapıyormuş gibi göründüğü ama aslında hiç bir şey yapmadığı şehrin havasını soluduğu, suyunu yudumladığı, fakat hiç bir adım atmadığı bir şehir KOCAELİ.

VARLIKLI İŞ İNSANLARININ BU ŞEHİRDEN PARA KAZANIP SIRF DEDİKODU OLMASIN DİYE, NAZAR DEĞMESİN DİYE, GÖZE GELMEYEYİM DİYE KORKTUĞU VE TÜM LÜKS HARCAMALARI İLE YATIRIMLARINI ŞEHİR DIŞINDA, YURT DIŞINDA HARCAMA YAPTIĞI BİR ŞEHİR KOCAELİ.

Gece gündüz siyasetle yatıp siyasetle kalktığımız şehirdir KOCAELİ.

Büyükşehir Belediye Başkanı'nın / Valisinin / Emniyet müdürünün / İlçe belediye başkanlarının / İl başkanlarının / İlçe başkanlarının / Hemşehri derneklerinin / Sendika başkanlarının ve yöneticilerinin çok konuşulduğu şehirdir KOCAELİ.

26 YILDIR KOCAELİ'DE YAŞIYORUM, ARTIK KOCAELİ'LİYİM. BURANIN EKMEĞİNİ YİYEREK SUYUNU İÇİYORUM. TÜM HARCAMALARIMI BU ŞEHİRDE YAPIYORUM. 26 YILDIR BENİM KARNIMI NE SİYASET DOYURDU NE DE SİYASET SAYESİNDE BİR YERLERE GELDİM.

Artık bu şehirde siyasetin ikinci planda kalmasını, öncesinde daha başarılı daha bilimsel daha materyalist projeleri görmek duymak ve yaşamak istiyoruz.

Kocaelisporumuz hepimizin takımı evet hepimiz seviyor destekliyoruz fakat bu şehirde birçok spor branşı var, birçok sporcu başarılı antrenörler var. Bu şehrin bir tarihi var, trekking rotaları var. Bu şehirde yaşayan yüzbinlerce genç var, onlarında istekleri var. İlimizde çok sayıda hastane ve sağlık çalışanı var. Neden sağlık turizmi yapamıyoruz, neden sempozyumları kendi şehrimizde düzenleyemiyoruz. Bunca yabancı turisti ağırlarken, yabancıların ihtiyaçlarına hizmet edemiyoruz. İş insanlarını neden küstürüyoruz ,sanayicilerin ve iş insanlarının neden % 90 ' ı bu şehirde mutlu değil. Yeni yatırımlarını neden bu şehirde yapmıyorlar. Neden iş dünyası ile ilgili büyük vizyon projelere imzalar atamıyoruz.

Bir ticaret fuar alanımız vardı, yenisi gelecek mi çok merak ediyorum. Yıllar önce sanayi fuarları düzenleniyordu şimdi neden düzenlenmiyor. Pandemi biteli yıllar oldu ama biz hala pandeminin arkasına saklanıp bahaneler uyduruyoruz.

KOCAELİ SANAYİ ŞEHRİ FAKAT BİR SANAYİ FUARIMIZ BİLE YOK. EN SON KAÇ SENE ÖNCE SANAYİ FUARI DÜZENLENDİ HATIRLAYAN VAR MI ???

Her gün siyaset ile ilgili algı operasyonları düzenleniyor, göstermelik toplantılar , ziyaretler yapılıyor , hepsine saygımız var fakat siyasete ayrılan zaman, emek, enerji, finansı artık sanayiye ve ilimizin vizyon projelerine harcamalıyız.

AKP, MHP, CHP, SAADET, REFAH, İYİ ve diğer tüm siyasi partilerle ve yöneticileriyle iç içeyiz. Hepsi bizim partimiz ve yöneticilerimiz.

Sayın valimiz , milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız , emniyet müdürümüz , ilçe belediye başkanlarımız, TSK Komutanlarımız , STK Yöneticilerimiz, muhtarlarımız, sizlere ve yapmış olduğunuz işlere saygımız sonsuz ama birazda kentimiz için , şehirde yaşayan vatandaşlarımız için bir şeyler yapalım. İş insanlarımızı küstürmeyelim, onları destekleyelim.