Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SANFM Şirketinden %400 Bedelsiz Sermaye Artırımı Kararı

Sanifoam Endüstri ve Tüketim Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. %400 Bedelsiz Sermaye Artırımı Kararı aldı. İşte detaylar…

Sanifoam Endüstri ve Tüketim

Sanifoam Endüstri ve Tüketim Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SANFM), 6 Haziran 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) önemli bir bildirimde bulundu. Bu bildirimde, %400 oranında bir bedelsiz sermaye artışıyla ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulunulduğu belirtildi.

Bedelsiz Sermaye Artışı ve Esas Sözleşme Tadilatı

Sanifoam, esas sözleşmesinin “Sermaye, Payların Nevi ve Devri” başlıklı 6. maddesinin tadili için 6 Haziran 2024 tarihinde SPK’ya başvurdu. Yapılan KAP açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

KAP Açıklaması Güne yüzde 10’luk artış ile başlayan şirket tarafından yapılan KAP açıklamasında,

“Yönetim Kurulumuzun bugünkü toplantısında;

  • 200.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı dahilinde şirketimiz çıkarılmış sermayesinin 120.000.000 TL’si Sermaye Düzeltmesi Farklarından karşılanmak suretiyle %400 oranında artırılarak 30.000.000 TL’den 150.000.000 TL’ye çıkarılmasına ve artırılan 120.000.000 TL sermayenin 17.061.611,36 TL’sinin A Grubu nama yazılı, 102.938.388,64 TL’sinin B Grubu hamiline olarak ihraç edilmesine ve sermaye artırımı nedeniyle oluşacak payların mevcut pay sahiplerine şirketimiz sermayesine iştirakleri oranında bedelsiz olarak kayden dağıtılmasına,
  • Sermaye artışına ilişkin olarak; Esas Sözleşmesinin “Sermaye Payların Nevi ve Devri” başlıklı 6 nolu maddesinin ek’te yer alan şekilde tadiline,
    Bedelsiz sermaye artırımına ilişkin ihraç belgesinin ve esas sözleşme değişikliğinin onaylanması için başta Sermaye Piyasası Kurulu’na olmak üzere,
  • bedelsiz sermaye artırımına ilişkin gerekli diğer işlemler için ilgili kurumlara başvuruda bulunulmasına oy birliği ile karar verilmiştir.
  • Bedelsiz sermaye artışına ilişkin olarak Esas Sözleşmenin “Sermaye, Payların Nevi ve Devri” başlıklı 6.maddesinin tadili için Sermaye Piyasası Kurulu’na 06.06.2024 tarihinde başvuru yapılmıştır.”
    Bu önemli adım, şirketin sermaye yapısını güçlendirmek ve hissedarlarına değer katmak amacıyla atılmıştır. Bedelsiz sermaye artışı, yatırımcılar tarafından büyük bir heyecanla karşılanmış ve şirket hisselerinde önemli bir yükselişe sebep olmuştur.