Sarıgül’ün Kocaeli adaylığına Erzincan ne diyor?

Mustafa Sarıgül’ün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilme ihtimalini değerlendiren CHP Erzincan İl Başkanı Fevziye Köylü, Erzincan’ın milletvekili kaybedecek olmasının rahatsızlık yaratmayacağını ifade ederek, “Erzincan’dan da elini ayağını çekeceğini sanmıyorum. Kocaeli’den Erzincan’a desteğini esirgemez” dedi.

Sarıgül’ün Kocaeli adaylığına Erzincan ne diyor?

Kendine has tarzı ve üslubuyla Türkiye siyasetinde geniş kitlelere ulaşan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün ismi CHP Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Adayı olarak geçiyor. Geçtiğimiz haftaya kadar Mustafa Sarıgül’ün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanacağına kesin gözü ile bakılıyordu, ancak geçtiğimiz günlerde yapılan Parti Meclisi toplantısında karar çıkmadı.

ERZİNCAN’DA FARK YARATTI

Adaylığı açıklanmayan Sarıgül, Kocaeli’ye selam göndermeye devam ediyor. Dengeleri değiştirecek isim olarak konuşulan Sarıgül, 2023 Genel Seçimlerinde Erzincan’da dengeleri değiştirmeyi başarmıştı. 2018 seçimlerinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 66 oyla güçlü destek veren Erzincan’da CHP’nin oyunu yüzde 10 oranında arttırdı.

“İLK DEFA DUYUYORUM”

En son 2007 yılında Erzincan’dan milletvekili çıkaran CHP, uzun bir aradan sonra Mustafa Sarıgül ile yeniden meclise milletvekili gönderebilmişti. Sarıgül’ün Kocaeli Adaylığı ihtimalini CHP Erzincan İl Başkanı Fevziye Köylü’ye sorduk. Sarıgül’ün isminin Kocaeli’de geçtiğini ilk defa bugün duyduğunu ifade eden İl Başkanı Fevziye Köylü, Nokta Gazetesine yaptığı açıklamada Sarıgül’ün İl Örgütüne böyle bir bilgi vermediğini ifade etti.

“KOCAELİ’YE ÇOK ŞEY KATACAKTIR”

İl Örgütü ile görüşme yaptıktan sonra Sarıgül’ün adaylık ihtimali ile ilgili açıklama yapan Erzincan İl Başkanı Köylü, “Şimdi öğrendim. Çok güzel bir haber. Mustafa Sarıgül bizim vekilimiz. Çok donanımlı bir isim. Belediyecilikte tecrübeli bir isim. Belediyecilikte Kocaeli’ye çok şey katacaktır. Burada olduğu gibi oradan da Erzincan’a olumlu katkıları olur.” dedi.

“KOCAELİ’DEN ERZİNCAN’A DESTEĞİNİ ESİRGEMEZ”

Uzun zaman sonra Milletvekili kazanan CHP Erzincan örgütünün bu durumdan rahatsız olup olmayacağı sorusunu yanıtlayan Köylü, “Adaylığı Erzincan’da rahatsızlık yaratmaz, tam aksine destek alır. Mustafa Sarıgül ismine destek verilir. Kocaeli’ye de değer katar ve orayı daha da geliştirir. Erzincan’dan da elini ayağını çekeceğini sanmıyorum. Kocaeli’den Erzincan’a desteğini esirgemez. Genel seçimlerde burada büyük bir coşku ve heyecan yarattı. Aynı coşku ve heyecanı orada da yarayacaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ