Sarıyer’de kiliseye silahlı saldırı olayında yeni gelişme!

Santa Maria Kilisesi'ne düzenlenen IŞİD saldırısında Tacikistan ve Rusya uyruklu teröristlerle bağlantılı 34 şüpheliden 21'i, adam öldürme ve terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla, 13'ü ise örgüte üye olmak suçundan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Sarıyer’de kiliseye silahlı saldırı olayında yeni gelişme!

İstanbul'da 28 Ocak 2024 Pazar günü, Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde gerçekleşen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Tuncer Cihan'ın ölümüne neden olan IŞİD'li teröristlerin ve onlarla bağlantılı olduğu değerlendirilen 34 şüphelinin emniyet işlemleri tamamlandı. Tacikistan uyruklu A.K. ve Rusya uyruklu D.T. dahil olmak üzere şüpheliler, bugün İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

NELER YAŞANDI?

Şüphelilerin ifade işlemleri için 18 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi. Yaklaşık 8 saat süren savcılık işlemlerinin ardından, 21 şüpheli "kasten adam öldürme ve terör örgütü IŞİD'e üye olmak" suçlarından, 13 şüpheli ise "örgüte üye olmak" suçundan tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Hatırlanacağı üzere, 28 Ocak'ta gerçekleşen saldırıda Tacikistan ve Rusya uyruklu teröristlerin silahlı saldırısı sonucu Tuncer Cihan yaşamını yitirmişti. Şüphelilerin yakalanması için başlatılan operasyon kapsamında 60 kişi gözaltına alınmış, 26'sı olayla bağlantısı bulunmadığı gerekçesiyle sınırdışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edilmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ