Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şartlara dikkat: Aylık 12 bin TL maaşa bağlanabilirsiniz!

Askerliğini bitirdikten sonra işsizlikle karşı karşıya kalan gençler için destek paketi hayata geçirildi.

Askerliğini bitirdikten sonra işsizlikle

Askerlik görevini bitirdikten sonra iş bulamayan gençler, 30 gün içinde başvuruda bulunarak işsizlik ödeneği alabilecekler.

BAŞVURU KOŞULLARI

  • Başvuracak kişilerin, işten ayrıldıkları tarihten itibaren son üç yıl içinde en az 600 gün prim ödemiş ve son 120 gün sigortalı çalışmış olmaları şartı.
  • Ayrıca, işten ayrılma tarihinin askerlik öncesi 90 gün içinde olması gerekiyor. Bu süreyi aşanlar, ödenekten yararlanamayacak.
  • Askerlik görevini tamamladıktan sonra iş bulamayanların, İŞKUR’a başvurularını 30 gün içinde yapmaları gerekiyor. Mevcut işsizlik ödeneği alanların askerlik süresince ödenekleri askıya alınacak ve askerlik dönüşünde yeniden başlatılacak.
  • Ancak, askerlik görevi için 90 gün önce işten ayrılmış kişilerin boşta kaldıkları süre için işsizlik ödeneği almaları mümkün değil. Ayrıca, mevcut işsizlik maaşı alanların, askerlik görevi başlamadan önce bu durumu İŞKUR’a bildirmeleri önem taşıyor.

İşsizlik ödeneği, işçinin son 4 aylık prime esas kazançlarının brüt ücretinin yüzde 40’ı olarak hesaplanıyor, ancak ödenek asgari ücretin yüzde 80’ini geçemiyor. Örneğin, SGK’ya bildirilen 4 aylık ortalama kazancı 30 bin TL olan bir kişi için aylık işsizlik ödeneği 12 bin TL olarak belirleniyor.