Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Seçil Erzan davasında yeni karar!

252 yıl hapis istemiyle yargılanan Seçil Erzan’ın, 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla ilgili olan mahkemesinde tutukluluk halinin devamına karar verildi ve duruşma tarihi ertelendi.

252 yıl hapis istemiyle

TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

İçlerinde spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan ile birlikte 7 sanığın yargılandığı davanın 4’üncü duruşması sonunda Seçil Erzan ve Ali Yörük’ün tutukluluklarının devamına karar verilerek duruşma tarihi ertelendi.

YENİ DURUŞMA TARİHİ BELİRLENDİ

Duruşmada dinlenen müştekiler Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Nestor Fernando Muslera’nın katılan olarak davaya kabullerine karar veren mahkeme heyeti banka üst düzey çalışanları Sermin Tekin, Tanju Kaya, Cenk İzgi ve Oğuz Atilla’nın tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Heyet, sanık Asiye Öztürk’ün imzasına yönelik ek ATK raporunun alınmasına karar vererek duruşmayı 24 Mayıs’a erteledi.

MUSLERA’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Mahkemede tercüman ile konuşma yapan Fernando Muslera; “Denizbank’ın Florya şubesinden 700 bin dolar para çektim. Ve çektikten sonra menajerim Musa Mert Çetin’e verdim. Denizbank’ın Levent şubesine bu parayı Çetin götürdü. Şubat 2023’te Ziraat Bankası’ndaki hesabımdan 500 bin dolar alıp tekrar Musa Mert’e verdim. Kendisi bu parayı Denizbank’ın içine girmeden kapıda verdi. Bana, ‘Biraz daha fonda yerimiz var, yatırım yapabilirsin.’ dedi. Zamanında almam gereken karı alamadığım için beni ikna etmek ve rahat olmam için bana, ‘fonda ünlü isimlerin olduğunu’ söyledi. Ben yatırım yapmadan önce bunları söylemedi, paramı alamadığım için söyledi. Seçil Hanım ailemle yaşadığım evime geldi; ‘Bu fon Hakan Ateş yönetiminde, deprem olduğu için ödemeler aksadı.’ dedi. Seçil Erzan banka yöneticisi olmasaydı normal arkadaşım olsaydı, bu paraları teslim etmezdim. Ben bankaya güvendim. Ayrıca Seçil Hanım’ın oranın müdürü oluşu da para vermemde etkili oldu. Ben sadece Musa Mert Çetin’e, ‘parayı geri alamazsak bankanın üst düzey yetkililerine şikayette bulunacağımı’ söyledim.” dedi. Muslera, sanık Erzan hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasına rızası olup olmadığının sorulmasın üzerine de, “İstemiyorum.” yanıtını verdi.

“ŞİKAYETÇİYİM, KİMSEYE GÜVENEREK BU YATIRIMI YAPMADIM”

Beyanda bulunanlar arasında yer alan Emre Belözoğlu ise açıklamasında: “Parça parça olmak üzere toplamda 4 milyon 290 bin dolar verdim. Bankadaki paraların ve evdeki altınların bazılarını ben teslim ettim, bazılarını Volkan’a ve şoföre teslim ettim. İlk parayı teslim etmeden önce Seçil Erzan’la telefonda görüştüm. Bana fonu anlattı. ‘Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’nun yürüttüğü yüksek kar getirili bir fon olduğunu, ne kadar çok para getirirsek o kadar çok getirisi olacağını’ söyledi. Bir süre sonra, elimde bana verdiğim paralar için düzenlenen evraklarla Seçil Erzan’ın odasına gittim. Banka çalışanları odaya geldi, sonra da müfettişler geldi. Şikayetçiyim, kimseye güvenerek bu yatırımı yapmadım. Bankaya ve banka tarafından atanan Seçil Erzan’a güvendim. Fatih Terim ile bu konuyla alakalı hiç görüşmemiştim. Tamamen bankadaki fona binaen bu işlere giriştik. ‘Fatih Terim fonu’ ifadesini sonradan duydum.” ifadelerine yer verdi.

“BEN BU KONULARDA BİRAZ SAFIM”

Nefsine yenik düştüğü hakkında açıklamalarda bulunan Arda Turan ise mahkemede, “Kendisi, Denizbank yetkilileriyle Florya tesislerine gelen, hayatının baharında bankanın gücünü arkasına almış, güven teşkil eden bir hanımefendiydi. Tesise gelerek futbolcuların işlemlerini orada yapardı. Bankası tarafından efsaneleştirilmiş, bankanın sitesinde 15 yıllık başarı öyküsü anlatılan bir hanımefendiydi. Türkiye Cumhuriyeti’nde hayatım boyunca hiç faiz almamış biriyim. Seçil Erzan bana, ‘Arda, mevduat yerine paranı fona koyalım, böyle imkanlar var. Bu faiz değil.’ dedi ve beni ikna etti. Nefsime yenik düştüm. Bana çok yüksek getiriler vadetmemişti, 10 milyon dolar istedi. Denizbank şube müdürüne sahip çıkmalıdır. Hayatım boyunca Seçil Erzan’ı tehdit etmedim, hakaret etmedim. Kardeşim ve şoförüm Erzan’a bu paraları 12-13 parça halinde verdi. Denizbank’ın şube müdürünün böyle bir durum içinde olabileceğini düşünmedim. Ben Ocak 2023 sonuna doğru bazı futbolcuların da fonda olduğunu öğrendim. Erzan bana, ‘Emre Çolak’a gideceğini’ söylemişti. ‘Arda fona para sokmamız lazım ki, çalışsın.’ diyordu. Emre abi beni arayınca olayı anladım. Hala bile inanmak istemiyorum. Ben bu konularda biraz safım.” dedi.