Seçil Erzan mahkemeye çıktı mı? Seçil Erzan davasında ne oluyor? Seçil Erzan, Arda Turan, Emre Belezoğlu, Selçuk İnan, Fatih Terim, Buse Terim son dakika haberi

Banka şube müdürü Seçil Erzan ve 6 sanığın yargılandığı, aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla açılan davada ikinci duruşma başladı.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük ile tutuksuz sanıklar Nazlı Can ve Asiye Öztürk katıldı. Müştekiler Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan ise mahkemeye mazeret dilekçesi göndererek duruşmaya katılmadılar.

Duruşmada tanık olarak dinlenilmesine karar verilen Nur Erkasap'ın "rapor" sunduğu öğrenildi. Yunanistan ekibi Panathinaikos'un teknik direktörü Fatih Terim'in kızı Buse Terim Bahçekapılı, Mert Zeydanlı ve Terim Arıcan ise duruşmaya müşteki olarak katıldılar.

Banka şube müdürü Seçil Erzan'ın, yüksek kar vaadiyle düzenlediği "yüksek karlı gizli fon" adı altındaki dolandırıcılık suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması 20 Kasım 2023'te gerçekleşmiş, mahkeme tutuklu iki sanığın tahliyesine karar vererek duruşmayı 12 Ocak 2024'e ertelemişti.

Dolandırıcılık iddiaları kapsamında, Erzan'ın kamuoyunda tanınmış sporcular ve iş insanlarından yüksek kar getirisi vaadiyle topladığı paralarla sahte belgeler düzenleyip dolandırdığı öne sürülüyor. Erzan hakkında özel belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından 252 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Diğer sanıkların ise 3 ila 85 yıl arasında hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Duruşma, tutuklu sanık Seçil Erzan'ın beyanlarıyla devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ