Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Seçim vaatleri, torba yasa ile Meclis’e geliyor

Memur maaşlarına zam, kiraya yüzde 25 artış sınırlaması, gençlere bir kereye mahsus ÖTV muafiyeti, Aile ve Gençlik Bankası kurulmasını da içeren torba yasa Meclis’e geliyor.

Memur maaşlarına zam, kiraya

Cumhur ittifakı’nın seçim sürecinde topluma yönelik vaatlerinin Kurban Bayramı öncesinde hayata geçirilmesi planlanıyor. “Torba teklif” olarak hazırlanan düzenlemelerin önümüzdeki günlerde TBMM’ye sunulması bekleniyor.

CNN Türk’ün haberine göre,  torba yasa teklifinde şu dört madde yer alacak:

Meclis’te ilk olarak ekonomiye dair düzenlemeleri içeren torba kanun teklifi hazırlanacak. Bu teklifte en düşük memur maaşını 22 bin liraya çıkaran düzenlemenin olması bekleniyor.

Kira artışlarına yüzde 25 üst sınır getiren düzenlemenin bir yıl daha uzatılmasına dair çalışmanın da ‘torba’da yer alması planlanıyor.

Gençlere bir defaya mahsus özel tüketim vergisi olmadan cep telefonu, bilgisayar alma hakkı tanınması da teklifte olması beklenen düzenlemelerden.

Afetle ilgili düzenlemeler ve Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulmasına dair çalışmaların da Meclis kapanmadan Genel Kurul gündemine gelmesi planlanıyor.