Seçim yasakları neler? İşte detaylar...

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala seçim yasaklarının ne zaman başlayacağı, oy kullanmaya gidecek olan vatandaşlar tarafından en çok merak edilenlerden biri oldu. Peki seçim yasakları neler? İşte detaylar...

Seçim yasakları neler? İşte detaylar...

Propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları, oy verme gününden önceki 10'uncu gün olan 21 Mart 2024 Perşembe sabahı başlayacak. Oy verme gününden önceki gün saat 18.00'de sona erecek.

ALKOL YASAĞI

Seçim yasakları, 31 Mart 2024 tarihinde saat sabah 06.00 itibarıyla başlayacak ve gece yarısı saat 00.00 itibarıyla sona erecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, yerel seçim günü saat 06.00'dan 00.00'a kadar alkollü içki satışı yapılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki tüketimi ve servisi yasak olacak. Eğlence mekanları oy verme süresince kapalı olacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda sadece yemek servisi yapılacak. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında kimse silah taşıyamayacak. Oy kullanma günü, seçim yasaklarına ve belirtilen kurallara uyulduğu sürece saat 18.00'den sonra düğün yapılmasına izin verilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ